Русия въвежда рублата в Украйна

След преходния период ще остане в обращение само рублата

На първи май в контролираната от руската армия Херсонска област в Украйна ще бъде въведена рублата, съобщи представител на проруската военно-гражданска администрация на областта, предаде БНР.

Заместник-ръководителят на назначената от Русия военно-гражданска администрация на Херсонска област Кирил Стремоусов заяви за агенция “Новости”, че през следващите четири месеца в областта ще се използват и руската рубла, и украинската гривна. Той допълни, че след преходния период ще остане в обращение само рублата. Стремоусов отхвърли твърденията на украинската страна, че на територията на областта се подготвя референдум за независимост и подчерта, че основната задача сега е възстановяването на икономиката на региона.

По-рано руският президент Владимир Путин заплаши с “мълниеносен отговор” в случай на външна намеса в Украйна. „Имаме всички инструменти за това. Такива, с каквито никой не може да се похвали. Ние няма да се хвалим. Ще ги използваме, ако се наложи. И искам всички да знаят това.“ Междувременно администрацията на Белгородска област в Русия съобщи за нови взривове през изминалата нощ. Местни жители съобщиха в социалните мрежи, че е била задействана противовъздушната отбрана. Засега няма данни за жертви и разрушения.

Подобни статии

3,5% от проверяваните къщи за гости били чисти измами

Статистиката при проверката показва, че горе-долу 3,5% от проверяваните къщи за...

Още в катергорията

3,5% от проверяваните къщи за гости били чисти измами

Статистиката при проверката показва, че горе-долу 3,5% от проверяваните...

Кирил Петков пред Световната банка: България може да има висок растеж през следващите 15 години

Амбициозен сценарий за значителен растеж на българската икономика очерта...