Властите на Запорожка област обявиха плановете си да станат част от Русия

Рогов, член на Запорожската областна държавна администрация, обяви намерението на региона да стане част от Русия

Запорожка област ще поеме курс към присъединяване към Русия. Това каза пред РИА Новости Владимир Рогов, член на Главния съвет на военно-гражданската администрация (ГВА) на региона, предава fakti.bg.

Според него регионът има само едно бъдеще – той „трябва да стане пълноправен субект на Руската федерация“. Служителят добави, че ще са необходими „няколко месеца“, за да се адаптира напълно населението, тъй като местните са „абсолютно руснаци по манталитет“.

„Не ни трябват сиви зони, не ни трябва Запорожката народна република. Искаме да бъдем част от Русия, както винаги сме били от стотици години“, написа в социалните мрежи Владимир Рогов, цитиран от РИА Новости и Лента.ру.

След Херсон

На 7 май заместник-председателят на Херсонската областна държавна администрация Кирил Стремусов обяви желанието на региона да стане част от Русия в бъдеще. Според него „никой нищо няма да насилва“, но „изконно руските земи трябва да се върнат към историческия си канал на култура и ценности“. „Ние възнамеряваме да живеем като част от Руската федерация и ще приличаме на нещо близко до Крим по отношение на темпа на развитие“, обясни той, цитиран от Лента.ру. По-късно Стремусов потвърди, че регионът не планира да бъде отделна независима република.

Стремоусов посочи още, че на първо място е необходимо да се установи спокоен живот, да се формира вертикала на властта, да се постигне стабилност, да се изградят социално-икономически сфери, да се стартира пазара на труда. „Според нашия план за интеграция в Руската Федерация ние трябва да завършим процеса на преход към всички стандарти на руското законодателство до края на годината и едва тогава можем да вземем решение за референдум и бъдещия ни статут“, заяви заместник-председателят на Херсонската областна държавна администрация Кирил Стремусов, цитиран от Лента.ру.

 

Подобни статии

В Германия се готвят за недостиг на газ, призоваха хората да пестят енергия

Опасявайки се, че Русия може да спре доставките на природен газ, ръководителят...

Още в катергорията