В Крим прогнозират преход на южните територии на Украйна към Русия

Сенаторът на Съвета на Федерацията от Крим Сергей Цеков прогнозира, че с голяма степен на вероятност южните територии на Украйна ще станат руски регион в бъдеще

Сенаторът на Съвета на Федерацията от Крим Сергей Цеков прогнозира, че с голяма степен на вероятност южните територии на Украйна ще станат руски регион в бъдеще. Според него сега е необходимо да се осигури защитата на хората, живеещи в южните райони на Украйна. „Знаем какво се случва с тези, които спокойно посрещнаха руската армия на тяхна територия: те бяха подигравани. Първо ще осигурим сигурност и едва след това ще има самоопределение, може би референдум “, подчерта сенаторът. Той допълни, че при всички случаи това ще бъде изборът на гражданите, които живеят на тези територии, пише Лента.ру, предава fakti.bg.

На свой ред вицепремиерът на Крим Георгий Мурадов също прогнозира, че южните територии на Украйна ще станат част от Русия. „Нямам съмнения. Това, както оценяваме от общуването ни с жителите на региона, е волята на самите хора, повечето от които са живели осем години в условия на репресии и тормоз”, каза постоянният представител на републиката.

Според Мурадов Русия повече няма да позволи „безнаказано да се стреля по руския свят по нареждане на Запада“. Вицепремиерът на Крим подчерта, че териториите, „подарени“ веднъж на Украйна, винаги са били руски, там живее изцяло рускоезично население. „Имаме общ културен код. Още днес мислим за мирния живот на хората. В тези територии се формират гражданско-военни администрации, тук дойдоха руски телевизионни канали, появиха се руски учебници в училищата, руската рубла успешно навлиза в икономическия живот на региона“, обобщи той, цитиран от Лента.ру.

 

Подобни статии

Още в катергорията