Глоба от €50 до €250 хил. за всеки пилот от Formula 1, който носи бижута по време на състезание

Сред най-засегнатите се очаква да бъде Люис Хамилтън, който по традиция пилотира с диамантени обеци, наред с още купища пръстени, синджири и гривни

Formula 1 започва да затяга сериозно регламента за външния вид на състезателите, като възнамерява да санкционира солено всеки, които носи бижута по време на надпревара, съобщи днес Racing News 365, предава fakti.bg.

Организаторите искат пилотите да имат напълно изряден външен вид, когато изпълняват ангажиментите си на пистата, а това изключва различни накити и провокативно облекло.

Сред най-засегнатите се очаква да бъде Люис Хамилтън, който по традиция пилотира с диамантени обеци, наред с още купища пръстени, синджири и гривни.

За първо провинение FIA ще глобява с €50 хил., за второ със €100 хил., а за трето с €250 хил., като дори се предвижда и отстраняване от състезание, ако новото правило бъде умишлено нарушено.

Новите правила се очаква да влязат в пълна сила от края на юни, което означава, че състезателите ще имат 4 седмици, за да приемат нововъведението.

Подобни статии

Сърбин счупи рекорда за най-скъпоплатен баскетболист в историята на NBA

Той е дори пред Майкъл Джордан, ЛеБрон Джеймс и Коби Брайънт Отборът...

Още в катергорията