Гневни шофьори засипаха социалните мрежи с видеа от задръстванията на Капитан Андреево

Видеа, показващи огромните опашки на граничния пункт „Капитан Андреево“, бяха разпространени в социалните мрежи от гневни шофьори. Те са принудени да чакат по един ден, за да могат да се извършат проверките, пробите им да се изпратят до София, а след това да изчакат и резултатите, преди да продължат курса си.

 

Припомняме, че вчера стана ясно, че стотици тирове, натоварени с плодове и зеленчуци, висят на границата заради създадения хаос на граничния пункт със затворената лаборатория за фитосанитарен контрол.

Идеята на управляващите е функциите на лабораторията да се изземат от Българската агенция по безопасност на храните, но това драстично забавя процедурата и шофьорите са принудени да чакат с часове, а някои и с дни.

На този фон днес от партията на Кирил Петков и Асне Василев излязоха с брифинг, на който се похвалиха с действията си на „Капитан Андреево“ и заявиха, че дори ще правят проверка на дейността на лабораторията до този момент, въпреки че липсват каквито и да е данни за нарушения.

Нещо повече. Принудените да висят на опашка шофьори разкриват, че през последните години дейността на граничния пункт е била добре координирана и всички процедури са се случвали в пъти по-бързо.

Подобни статии

Председателят на партия МИР Симеон Славчев обяви, че е получавал заплахи

Председателят на партия "МИР - Морал, Инициативност, Родолюбие" Симеон Славчев обяви...

Още в катергорията

Председателят на партия МИР Симеон Славчев обяви, че е получавал заплахи

Председателят на партия "МИР - Морал, Инициативност, Родолюбие" Симеон...

Главният секретар на президента намекна, че Лена е нарушила закона

Бориславова баш като шефа си! Закон е понятие, което обозначава...