Заков: Сигналът за бомба на ескортирания от изтребители самолет е бил фалшив

При изпълнение на реална мисия по „Air Policing“ българските летци са поели контрола над гражданското въздухоплавателно средство от румънските си колеги, ескортирали са го над територията на България и са го предали на турските изтребители

„Фалшив е сигналът за бомба на борда на пътническия самолет, на който дежурните изтребители от авиобаза Граф Игнатиево са оказали помощ вчера“. Това каза пред журналисти министърът на отбраната Драгомир Заков, който присъства на заключителния етап на многонационалното учение „Trojan Footprint 22“ в района на учебно-тренировъчен комплекс „Црънча“.

„Това е стандартна процедура, която се извършва, когато има проблем с граждански полети. Въздушните сили оказват такава помощ“, обясни той.

„Това, което ни притеснява е, че такива случаи стават регулярни и трябва да се проучи причината. Очевидно става въпрос за фалшива информация, но трябва да се реагира и да се окаже помощ“, допълни Заков.

Припомняме, че в сряда следобед дежурните изтребители от авиобаза Граф Игнатиево са оказали помощ на пътнически самолет, за който е подаден сигнал за евентуално наличие на взривно устройство на борда.

При изпълнение на реална мисия по „Air Policing“ българските летци са поели контрола над гражданското въздухоплавателно средство от румънските си колеги, ескортирали са го над територията на България и са го предали на турските изтребители.

Подобни статии

Още в катергорията

Държавата е в паника! Кирил Петков ни вкара във война! Срокът е до утре 12 часа!

По-рано днес посланикът на Руската федерация в България изпрати...

НС одобри отстъпката от 25 ст. за гориво

Приходната част на бюджета беше приета с пълно мнозинство Народното...