Иван Костов: Русия води хибридна война срещу България още от 2013 г.

Откакто Русия обяви България за неприятелска страна, виждаме една хибридна война срещу нас, което поставя националната ни сигурност под сериозен риск. Това заяви в студиото на „Лице в лице“ по bTV бившият премиер на България Иван Костов.

По думите му Русия извършва „скрита хибридна война“ срещу България още от 2013-14 г.

Хората не си дават съвсем ясна сметка какво означава да си неприятелска държава на Русия. А това означава, че срещу теб може да бъдат приложени всякакви действия и противодействия, за да бъде неутрализирана тази заплаха, която считат, че представлява България за тях, обясни той.

Бившият премиер посочи, че е необходимо национално съгласие, за да бъдат неутрализирани заплахите пред националната ни сигурност.

Winbet – победата е емоция! (18+)

По темата с природния газ Костов коментира, че трябва да се намерят негови заместители и бе категоричен, че втечненият газ от САЩ няма да бъде по-скъп от този, който досега ни продаваше „Газпром“.

Относно самата война в Украйна той обясни, че Русия не е постигнала целите си да завладее Крим и Харков и в момента се опитва да прокара коридор до Крим, завземайки Луганск, Донецк, Запорожие и Херсон.

Русия трябва да изтегли войските си от територията на Украйна, това са целите на украинските въоръжени сили. Когато се изтегли от територията на Украйна, Русия нито ще бъде победена, нито ще бъде унижена, нито ще бъде натикана в ъгъла – просто ще си прибере войските. Русия може да излезе от конфликта с някакъв мирен договор, който да бъде приличен, смята Иван Костов.

Според него Русия ще бъде крайно изтощена, ако войната продължи, тъй като икономиката ѝ далеч не е толкова развита, колкото на САЩ и на Западна Европа.

Подобни статии

Нека да се знаят и имената на персони, получаващи грантове и хонорари от “Америка за България”

Одобрявам изнесената информация от г-ца Бориславова за политици, политолози, журналисти и...

Още в катергорията

Нека да се знаят и имената на персони, получаващи грантове и хонорари от “Америка за България”

Одобрявам изнесената информация от г-ца Бориславова за политици, политолози,...

Френски гамбит

Френски гамбит (гамбит е комбинация, при която се жертва...

Боян Чуков: Имаме моден сезон – кой да бъде по-голям евроатлантик

„Голяма част от политическия елит не разбира големите тенденции...