Илияна Йотова: Мерките на управляващите не са насочени към борба с инфлацията

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че представените мерки от управляващите не са насочени към борба с инфлацията. Тя оценява тези мерки като първа крачка, но е очаквала да бъде повишена минималната работна заплата и да има необлагаем минимум.

Йотова подчерта, че на този етап коментарът й ще бъде много предпазлив. „Аз познавам само изявлението на коалиционните партньори, на министър-председателя. Все още в това, което е предложено, нямам отговор на въпроса, какъв ще бъде ефектът върху нас потребителите, върху българските граждани“, коментира вицепрезидентът.

Илияна Йотова изрази съмнение дали действително тези проценти, които се съобщават, ще имат пряко отражение върху стандарта и най-вече сигурността на хората в следващите месеци, така че да могат да си покрият сметките.

„На второ място нямам все още отговор на въпроса, тези 2 милиарда, откъде ще дойдат“, подчерта тя.

Вицепрезидентът Илияна Йотова направи коментара пред журналисти преди церемонията по връчване на дипломите на бакалаври и магистри от катедра „Международни отношения“ от Университета по национално и световно стопанство (УНСС).

Подобни статии

В Германия се готвят за недостиг на газ, призоваха хората да пестят енергия

Опасявайки се, че Русия може да спре доставките на природен газ, ръководителят...

Още в катергорията

Френски гамбит

Френски гамбит (гамбит е комбинация, при която се жертва...