КАДРИ потресоха Бразилия: Полицаи задушават мъж в багажника на автомобил

Случилото се провокира голямо възмущение в социалните мрежи и десетки хора излязоха в сряда на демонстрация в Умбауба, блокираха пътна артерия и запалиха автомобилни гуми. „Населението е потресено“, казва човек на видеоклип от протеста, публикуван в Туитър

Видеоклип, на който се вижда как двама пътни полицаи задушават с газ чернокож мъж в багажник на автомобил, потресе Бразилия, предаде Асошиейтед прес.

На кадрите се вижда как във вторник в община Умбауба, в североизточния щат Сержипи, полицаите държат насила 38-годишен мъж в багажника на полицейския си автомобил, докато от него излиза гъст облак от бял дим, който изглежда като сълзотворен газ. На видеоклипа се чува как мъжът вика и се вижда как за известно време рита докато краката му са извън автомобила, преди в крайна сметка да престане да мърда. Полицаите не се смущават от събралото се множество хора.

Случилото се провокира голямо възмущение в социалните мрежи и десетки хора излязоха в сряда на демонстрация в Умбауба, блокираха пътна артерия и запалиха автомобилни гуми. „Населението е потресено“, казва човек на видеоклип от протеста, публикуван в Туитър, предаде БТА.

„Те убиха човека!“, заяви с високоговорител пред множеството демонстранти друг участник в протестната проява. Федералната пътна полиция заяви, че починалият мъж е бил агресивен и е оказал „активна съпротива“ на полицаите, които просто са се опитвали да го усмирят.

 

Подобни статии

В Германия се готвят за недостиг на газ, призоваха хората да пестят енергия

Опасявайки се, че Русия може да спре доставките на природен газ, ръководителят...

Още в катергорията