Китайска компания ще възроди класическото Mini в модерен електромобил (СНИМКИ)

Информацията е придружена с няколко патентни снимки, които разкриват повече за дизайна на компактния модел, който изглежда почти непроменен

Китайската компания Beijing Estech Technology ще се опита да възроди класическото Mini като модерен електрически автомобил, съобщават от Car News China, предава fakti.bg.

Информацията е придружена с няколко патентни снимки, които разкриват повече за дизайна на компактния модел, който изглежда почти непроменен.

Китайци ще правят електрическа реплика на класическото Mini - 2

Снимките показват, че електрическият модел разполага по-дълго междуосие или поне на пръв поглед, тъй като не се споменават никакви данни за него. Вероятно това е направено с цел повече място в задната част. Присъстват класически елементи като антената върху покрива, капачката на резервоара за зареждане, хромирани елементи, кръгли огледала и други.

Китайци ще правят електрическа реплика на класическото Mini - 3

 

За сега няма информация за това какъв електромотор ще задвижва компактния модел, но се очаква до края на годината колата да бъде представена пред широката публика. Вероятно задвижването ще бъде предно, а батерията ще бъде разположена в пода, подобно на повечето електромобили.

Подобни статии

Subaru показа новото STI

Новият Forester е получил добавката STI Sport, която носи визуални промени,...

Още в катергорията

Subaru показа новото STI

Новият Forester е получил добавката STI Sport, която носи...

Китайската компания представя нова батерия за електромобил с пробег от над 1000 км

Китайският производител на батерии CATL обяви официално, че ще...

НАСА изстреля миниспътник до Луната

НАСА изстреля в Космоса наноспътник, който е по-голям от микровълнова...