Мониторинговата група към ЕП ще проучва обстоятелствата ареста на Бойко Борисов

Мониторинговата група към Европейския парламент ще проучва обстоятелствата около ареста на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Това съобщи“ нейната председателка София ин’т Велд.

Искането е получено преди няколко дни от конференцията на председателите на Европейския парламент. Пред БНР членът на групата Владимир Билчик, който е от Европейската народна партия, поясни:

„Ние искахме да проведем дебат по въпроса в пленарна зала, но това не се случи. Ще разгледаме обаче въпроса в мониторинговата група. Ние обсъждаме всякакви въпроси по върховенството на закона, свързани със ситуацията в няколко страни, в т.ч. и в България. Трябва да кажа, че мисията ни там беше много добра. Така че ще разгледаме този въпрос много сериозно“.

Самата Европейска народна партия се отказа от провеждането на дебат по въпроса след възражение от останалите парламентарни групи. Бившият премиер бе арестуван през март след акция на МВР в дома му и освободен още на следващия ден, след като се разбра, че българската прокуратура не е била уведомена за акцията.

Подобни статии

Съдът: Хора от върха на държавата участват в грабежа „Хемус”!

Събраните доказателства по делото за пране на пари от строителството на...

Още в катергорията

Съдът: Хора от върха на държавата участват в грабежа „Хемус”!

Събраните доказателства по делото за пране на пари от...

Влади Горанов има къща в Монако, а в гаража се крие Порше за 300 000 евро

Бившият финансов министър на хунтата Владислав Горанов има лъскава...

Домашен арест за обвиняемия в изпиране на милиони от АМ „Хемус”

Борислав Колев, обвинен за изпиране на над 53 милиона...