Мъже откраднаха голямо количество злато и 10 000 лв. от жилище в Добричко

Районната прокуратура в Добрич ръководи досъдебно производство за кражба на голямо количество златни накити и крупна сума пари от частен дом в село Карапелит, съобщиха от обвинението.

Трима мъже от Варна са привлечени към наказателна отговорност за това, че след предварителен сговор помежду си са осъществили посегателство над частна собственост, като двама от тях са извършили деянието в условията на опасен рецидив.

С постановление на наблюдаващия случая прокурор те са задържани за срок до 72 часа с оглед довеждането им пред съда за определяне мярка за неотклонение спрямо тях.

През нощта на 17 май тримата обвиняеми влезли противозаконно в частен дом, намиращ се в добричкото село Карапелит, докато собствениците му спят. Целта на престъплението била кражбата на злато и пари, за които мъжете знаели, че се намират в къщата.

Общата стойност на откраднатите златни накити е 15 000 лева, а отнетата парична сума е в размер на 10 000 лева. В резултат на действията по разследване на случая се установила съпричастността на тримата варненци към извършената кражба и те били задържани.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на прокуратурата. Предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – постоянен арест спрямо тримата задържани.

Подобни статии

Спецакция в Бургаско, има задържани

Бургас, Царево и Карнобат осъмнаха под засилено полицейско присъствие Бургас, Царево и...

Още в катергорията

Спецакция в Бургаско, има задържани

Бургас, Царево и Карнобат осъмнаха под засилено полицейско присъствие Бургас,...

800 000 къса цигари хванаха на ГКПП „Кулата“

При щателна митническа проверка в превозното средство са били...

Tежка катастрофа в Кресненското дефиле

Тежка катастрофа стана на Главен път Е-79 в Кресненското...