От ГЕРБ, през ПП, та до Корнелия – пътят на бившия шеф на КЗП

Кирил Петков е назначил бившия председател на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов за заместник-министър на икономиката и индустрията.

Така кариерата на икономиста, доскоро шеф на Комисията за защита на потребителите, мина през назначение по времето на ГЕРБ начело на КЗП, задържа се при двата служебни кабинета, близо половин година шефстваше при ПП, за да акостира накрая при Корнелия Нинова, пише Narod.bg.

Маргаритов и екипът му бяха освободени от комисията преди броени дни заради изтичане на мандата, без да се уточняват повече детайли около предстоящото му назначаване за заместник на Корнелия Нинова.

Вероятно предстоящото назначение на Маргаритов е било известно към онзи момент, но досега решението се държеше в тайна. Смяната на екипа в КЗП предизвика въпроси за евентуално недоволство от работата му, но това бе отречено от самия Маргаритов с уверенията, че няма драма.

Новината за назначаването на Маргаритов бе обявена на сайта на министерство на икономиката и индустрията. В прессъобщението се уточнява, че той ще продължи да работи по темата защита на потребителите.

С назначаването на Маргаритов заместниците в екипа на Нинова става двама – досега тя работи само с Димитър Данчев.

Подобни статии

МВнР работи по меморандум за подготовката за присъединяване към ОИСР

Целта на служебния кабинет е първият проект на документа да бъде...

Още в катергорията

МВнР работи по меморандум за подготовката за присъединяване към ОИСР

Целта на служебния кабинет е първият проект на документа...

АБВ къса с БСП, подкрепя партията на Янев

АБВ няма да продължи коалиционните си взаимоотношения с „БСП...

Собственикът на сръбския автобус бил с над 100 нарушения

Общата стойност на наложените глоби на собственика до момента...