Превозвачите излизат днес на голям национален протест с искане за мерки срещу поскъпването на горивата и ТОЛ таксите

„Днес ще бъдем до 22 ч. на жълтите павета. В цялата страна ще има протести, така че очакваме да се види колко е обединен транспортният бранш и как поради некомпетентността на един министър на транспорта целият бранш е тук“, обясни председателят на Съюза на международните превозвачи

Колона от камиони вече е сформирана на входа на София откъм магистрала „Тракия“, при парк „Врана“. Превозвачите днес излизат на голям национален протест с искане за мерки срещу поскъпването на горивата и ТОЛ таксите, съобщават от bTV.

Колоната ще се отправят към жълтите павета и сградата на Министерския съвет. Превозвачите излизат във ваканция, ако не бъдат удовлетворени исканията им, на 18 и се очаква да спрат и автобусите. Йордан Арабаджиев, председател на Съюза на международните превозвачи, повежда колоната към Министерския съвет.

„Днес ще бъдем до 22 ч. на жълтите павета. В цялата страна ще има протести, така че очакваме да се види колко е обединен транспортният бранш и как поради некомпетентността на един министър на транспорта целият бранш е тук“, обясни той в предаването „Тази сутрин“.

„Към момента никой не се е свързал с нас. Ние очакваме диалог, но диалог, при който да има конструктивизъм, а не общи приказки, а не обещания и намерения“, добави той и посочи, че решението за среща в Министерския съвет днес трябва да бъде взето с консенсус от протестиращите.
„Към момента ние сме поставили ясно нашите искания. Излизаме на протест, защото бяхме засегнати – бяхме обвинени, че сме шантажори. Бяхме обвинени, че че ние искаме да дискредитираме правителството“, каза още Йордан Арабаджиев.

Снимка: NOVA

Подобни статии

Бетина Жотева ще отговаря за международните контакти в прокуратурата

Доскорошната председателка на Съвета за електронни медии (СЕМ) Бетина Жотева от...

Още в катергорията

Бетина Жотева ще отговаря за международните контакти в прокуратурата

Доскорошната председателка на Съвета за електронни медии (СЕМ) Бетина...

Двуцифрена инфлация и още по-скъпи храни и горива през април

Годишната инфлация за април достигна 14,4%, сочат данните от...

Превозвачи дават транспортния министър на прокурор

Лидерите на недоволните превозвачи, които се канят да протестират...