Превозвачи дават транспортния министър на прокурор

Лидерите на недоволните превозвачи, които се канят да протестират на 18 май, обявиха, че ще дадат на прокурор транспортния министър Николай Събев, който ги обяви за „пета колона“ на Путин.

„Ще подам сигнал срещу транспортния министър Николай Събев в прокуратурата за набеждаване“, обяви пред бТВ Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи. Тя заяви, че ще предприемат тази стъпка заедно с Йордан Арабаджиев, председател на Съюза на международните превозвачи.

Транспортният министър Николай Събев обвини организаторите на протеста, като ги нарече „политически емисари на хората, които не искат България да бъде независима държава от Русия“. Според него шофьорите са използвани от „петата колона“ на Путин – хората, които нямат интерес България да има своя собствена политика.

„Протестите ни са с изцяло с икономически характер“, за пореден път обяви Милтенова. Въпреки това доскоро ръководената от нея конфедерация, както и останалите браншови съюзи в транспорта, настояваха за оставките на трима министри от кабинета – финансовия министър Асен Василев, на строителния Гроздан Караджов, а също и на транспортния Николай Събев, който не правел нищо за автомобилните превозвачи.

Днес следобед ще се проведе поредна среща на превозвачите с премиера Кирил Петков и тримата министри за обсъждане на антикризисни мерки. Транспортният бранш се обяви среща разширяването на тол системата и вдигането на тол таксите. Настояват също за по-нисък акциз на дизелото гориво и премахването на биодобавката в горивата с цел намаляване на крайните цени.

Предишната им среща с Кирил Петков приключи безуспешно.

Превозвачите напуснаха заседанието, обидени от отношението на премиера, който ги приканил да си тръгнат, ако не желаят да го слушат.

Подобни статии

Председателят на партия МИР Симеон Славчев обяви, че е получавал заплахи

Председателят на партия "МИР - Морал, Инициативност, Родолюбие" Симеон Славчев обяви...

Още в катергорията

Председателят на партия МИР Симеон Славчев обяви, че е получавал заплахи

Председателят на партия "МИР - Морал, Инициативност, Родолюбие" Симеон...

Главният секретар на президента намекна, че Лена е нарушила закона

Бориславова баш като шефа си! Закон е понятие, което обозначава...