Росица Кирова: Колко струват думите на управляващите?

⏳В продължение на една година задавам въпроси за предприетите действия на ресорните министри и институции, от които зависи реализацията на трасето Монтана-София с тунел под Петрохан

В отговор на поредния зададен от мен въпрос, на 16.03.2022 г. вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов информира, че „експертите са предприели необходимите действия за възлагане на обществена поръчка за изработване на ОВОС за трасе по направлението Монтана-София с тунел под Петрохан“. По думите му, е изготвена покана за допълване на оферта въз основа на сключено рамково споразумение № 53-00-3215/05.04.2021 г.

Липсата на публична информация това да се е случило ме провокира да задам парламентарен въпрос към вицепремиера и министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

✅Настоявам за информация възложен ли е изобщо този доклад? Има ли изработено задание и къде е обявено то? Ако възлагането е факт, на коя дата се е случило?
Както и какви са сроковете за изготвяне на доклада?

✅Като народен представител, смятам, че е пагубно и недопустимо бездействието или мудността на действията по отношение на този и други важни за регионите проекти.
Затова очаквам действия, след думите. И ще продължа да настоявам за отговорно и адекватно отношение към всеки регион, за който държавата не прави достатъчно.

Росица Кирова, фейсбук

Подобни статии

Костадинов: Петков е опасен за управлението на страната, превръща ни в пушечно месо

“Премиерът е заплаха за националната сигурност и моментално трябва да бъде...

Още в катергорията

Костадинов: Петков е опасен за управлението на страната, превръща ни в пушечно месо

“Премиерът е заплаха за националната сигурност и моментално трябва...

Байрактаров: Ситуацията загрубя! Кирил Петков ни вкарва във война с Русия

“Така се случва, когато управляващите на една суверенна държава...