Сърбия ще получава непрекъснато руски газ

Президентите на Русия и Сърбия Владимир Путин и Александър Вучич обсъдиха по телефона ситуацията в Украйна и събитията около Косово. „Обменът на мнения продължи по редица международни теми – ситуацията в Украйна и развитието на събитията около Косово“, съобщиха от пресслужбата на Кремъл, предава „Факти“.

Президентите са потвърдили „взаимното намерение за последователно укрепване на стратегическото партньорство между Русия и Сърбия на основата на традиционно тесни връзки между народите на двете страни“.

Winbet – удвои тръпката от играта! (18+)

Путин и Вучич са се договориил за по-нататъшни непрекъснати доставки на руски природен газ за Сърбия. „Бяха обсъдени детайлно въпроси от текущия дневен ред на двустранните отношения, включително стъпки за разширяване на взаимноизгодното търговско и икономическо сътрудничество. Беше договорено по-специално, че Русия ще продължи да доставя непрекъснато природен газ за Сърбия“, се казва в доклада.

По-рано президентът на Сърбия заяви, че за Белград са важни три фактора: обемът на доставките на газ, цената и надеждността на доставките. Вучич също изрази увереност, че след разговора му с Путин Сърбия, както и досега, „ще получи справедлива цена“ за доставяния руски газ в необходимите обеми.

Подобни статии

Още в катергорията

Синът на убития швейцарски бизнесмен е арестуван

Синът на убития в Кладница швейцарски бизнесмен е арестуван,...

Нападателят на Салман Рушди е от ливански произход

Представител на подкрепяната от Иран ливанска шиитска въоръжена група...