Транспортното министерство с репресивни мерки срещу избрани превозвачи

Румен Петков отново настоя за незабавно подновяване на разговорите с „Газпром“. Действията на премиера и министъра на финансите са неадекватни

ИА „Автомобилна администрация“ е изпратила писмо за контрол – репресивни мерки върху определени фирми – списък на превозвачи, на които да се извършват крайпътни технически на МПС в пълен и широкообхватен обем. Това е начинът, по който транспортното министерство решава проблема с превозвачите. Това коментира пред медиите председателят на АБВ Румен Петков и добави, че въпросното указание е ярък пример за неспособността на премиера и на министъра на транспорта да водят нормален диалог с организации, които обхващат изключително широк сектор в българската икономика.

Председателят на ПП АБВ Румен Петков отново настоя за незабавно подновяване на разговорите с „Газпром“ и припомни, че редица европейски държави вече са решили така въпроса си с газовите доставки от Русия. Той подчерта, че ЕК вече излезе с официална позиция за разрешаване технологията, предложена от „Газпром експорт“ и ползването на „Газпром банк“. Румен Петков заяви, че действията на премиера и министъра на финансите са неадекватни и в стремежа си за угодничество на някого, са готови да смажат българския бит и икономика.

Подобни статии

Председателят на партия МИР Симеон Славчев обяви, че е получавал заплахи

Председателят на партия "МИР - Морал, Инициативност, Родолюбие" Симеон Славчев обяви...

Още в катергорията

Председателят на партия МИР Симеон Славчев обяви, че е получавал заплахи

Председателят на партия "МИР - Морал, Инициативност, Родолюбие" Симеон...

Главният секретар на президента намекна, че Лена е нарушила закона

Бориславова баш като шефа си! Закон е понятие, което обозначава...