Господа депутати! Бъдете българи и върнете руските дипломати!

Лъже К.П., който хем се хвали, че сам е взел решението, хем то било на Външно министерство!?

 

Премиерът в оставка К.П. сътвори огромен политически гаф в световната история – изгони 70 руски дипломати и служители в посолството на РФ, без доказателства, нелегитимно и в противоречие с международното право! Защото за страните – членки на Съвета за сигурност на ООН, сред които е Руската федерация, не важи правилото за реципрочност на броя служители в посолството по чл. 11 от Виенската конвенция.
Безпрецедентният и непредизвикан с нищо враждебен акт нанася трудно поправим удар върху вековните братски и приятелски връзки между България и Русия, върху специалните отношения между двата народа.
За жалост, темата „изгонване на руски дипломати” вече обрасна в опровержения, безкрайни увъртания и откровени лъжи…
Лъже К.П., който хем се хвали, че сам е взел решението, хем то било на Външно министерство!?
Неуверено се държи и вицепремиерът К.Нинова, както и говорещото по „антипрезидентски опорки” нейно обкръжение. Нинова ту гневно къса коалиционното споразумение, ту си оставя вратички за неговото продължение… Всъщност Нинова „нищо не е знаела”, но си признава, че темата е дискутирана в МС, ама БСП „принципно” била против?
Пълна шизофрения!?
Само дето докладът на шефа на ДАНС пред НС, в който се говори, че е притискан от К.П., да съчи „доказателства” за изгонването на руснаците, е факт, за който бяхме надлежно информирани! И че президентът на републиката умишлено е държан в неведение, което е в противоречие с Конституцията, закона и правилата за функциониране на специалните служби – също е факт!
А това е явна злоупотреба с власт на любимеца на Корнелия Нинова К.П.!? Всичко това създава риск за националните интереси и перспективите пред страната ни! Тези действия ще се лекуват десетилетия заради отворените рани от безумните си действия на ПП и коалиция.
С други друми – К.П. е диагноза за безродна, некомпетентна и слугинска политика! Ето защо на ход е парламентът!
България е парламентарна република, в която отговорен за крайните решения не е президентът или КСНС, а Народното събранние. Така е според Конституцията и българската политическа традиция!
К.П. не е началник, а е подчинен на народните представители и те са длъжни да докажат, че са български избранници и патриоти! Че тачат суверенитета и националния интерес, заложени от Апостола на Свободата Васил Левски – България да бъде чиста и свята република, равна на всичките европейски народи!
Депутатите са задължени да покажат, че почитат заветите на Българското възраждане, че ние сме признателни към Русия и руския народ за българската свобода и държавност!
Народното събрание е институцията, която следва да отмени безумното решение на К.П. за експулсирането на 70-те руски дипломати и служители и да създаде основа за градивен диалог между София и Москва, за балансирана външна политика в променящия се многополюсен свят през ХХI век.

Проф. Светлана Шаренкова

Следете всички актуални новини и в канала ни в TELEGRAM.

Подобни статии

Донев: Предоставяме 800 млн. лева заем на „Булгаргаз”

На заседанието на Министерския съвет ще разгледаме и приемем постановлението за...

Още в катергорията

Донев: Предоставяме 800 млн. лева заем на „Булгаргаз”

На заседанието на Министерския съвет ще разгледаме и приемем...

Бившата министърка на ГЕРБ Николина Ангелкова строи палат в Созопол

Бившата министърка на туризма в правителството на ГЕРБ Николина...