ДПС на консултацията при президента: „Промяната“ прегази Конституцията, ние разобличаваме лъжите им (ВИДЕО)

Изходът от икономическата криза е предпоставка за намиране на решение и от другите кризи. Тя започна с успешния вот на недоверие на проваленото правителство, което отказваше да има диалог в търсене на решение за излизане от кризите, заяви лидерът на ДПС

Президентът Румен Радев започна консултациите с представители на парламентарните групи от 47-ото Народно събрание за връчване на мандат за съставяне на ново правителство в рамките на настоящия парламент. Те се провеждат на „Дондуков“ 2.

След представителите на ПП и ГЕРБ, в президентството в 15 часа влязоха от ДПС. Парламентарната група на ДПС е водена от председателя на партията Мустафа Карадайъ.

„Неуважение към Конституцията. Благодаря ви, честит празник“, така Мустафа Карадайъ коментира пред журналисти преди срещата с държавния глава отказа на ПП да се яви на консултации при президента.

„Знаете, че започваме консултации в предизвикателен за нашата страна момент. Няма да изброявам всичките кризи. Знаете тревогите от растящите цени, от войната. Знаете колко важна е отговорността за решенията които се вземат, за да се работи в интереса на всички на всички български граждани. България е член на големи и важни съюзи. Да не до пускаме нашата страна да не остава в периферията на Европа. А това означава да имаме по-амбициозна и единна външна политика“, каза в началото на срещата президентът Румен Радев. Той уточни, че ДПС винаги е имала много добра политика в състояние на кризи. „Важното е дали виждате потециал в това народно събрание за мнозинство и как виждате вие излизането от политическата криза“, каза президентът.

„Наред с множеството кризи, днес се намираме и в политическа криза. Което е естественият край на политиката, основана на лъжата и омразата. И на база отрицание. Ние в НС се опитвахме да разобличаваме лъжите. Изходът от икономическата криза е предпоставка за намиране на решение и от другите кризи. Тя започна с успешния вот на недоверие на проваленото правителство, което отказваше да има диалог в търсене на решение за излизане от кризите. По този начин трудно бихме управлявали в България.

Самонарекоха се промяна и се опитаха да внушат, че нарушаването на Конституцията и законите на страната е нормална практика, ако се прави от „нормалните“ хора. А тези, които се опитваха да спазват законите, те ги наричаха „мафия, превратаджии, задкулисие“. Ние от ДПС водим една последователна политика. Не веднъж с вас сме имали възможност да споделим, че оснавната идея на нашата конференция от 2016 г. беше възстановянване на нормалността в България“, каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Срещите на президента трябваше да стартират с представители на „Продължаваме промяната“, но те не дойдоха на „Дондуков“ 2. Отсъствието си ПП оправдаха с това, че по същото време има заседание на бюджетната комисия в парламента. Със същата причина от „БСП за България“ съобщиха, че няма да отидат в предварително определения час за консултация. От ГЕРБ-СДС при президента отидоха Десислава Атанасова и Томислав Дончев. Утре разговорите продължават с „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Възраждане“.

Подобни статии

Още в катергорията

Синът на убития швейцарски бизнесмен е арестуван

Синът на убития в Кладница швейцарски бизнесмен е арестуван,...

Русия увеличава газовите доставки до Унгария през „Турски поток“

От май „Газпром“ изгаря непродадени количества природен газ  Руският газов...