ЕК очаква след лятото да има нужда от подсилващи ваксини срещу COVID-19 при възрастните хора

Комисията сключи споразумения за доставка на ваксини също от „Пфайзер“, „АстраЗенека“, „Янсен“ и „Кюрвак“ – общо за над два милиарда дози

Еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидис изрази днес очакване след края на лятото хората над 60 години, както и хората с влошено здраве, да се наложи да получат подсилваща доза ваксина срещу COVID-19.

Пандемията не е приключила, заяви тя на пресконференция след днешното заседание на здравните министри от ЕС в Люксембург. Кириакидис добави, че ваксинацията е важна, колкото преди две години. Тя препоръча държавите от ЕС да имунизират неваксинираните против новата болест.

Комисарят допълни, че ЕК договаря разсрочване на доставките на вече поръчаните ваксини. По нейните думи държавите в ЕС може да изпитат нужда от ваксини след летните месеци, предава fakti.bg.

В началото на юни комисията съобщи, че предоговаря доставките на количествата от ваксината на американската компания „Модерна“ и скоро започва подобни преговори с останалите производители, с които са сключени договори. В договора на ЕК с „Модерна“ първоначално бе заложена доставката на 150 милиона дози ваксина за тази година.

Комисията сключи споразумения за доставка на ваксини също от „Пфайзер“, „АстраЗенека“, „Янсен“ и „Кюрвак“ – общо за над два милиарда дози.

Подобни статии

Нападателят на Салман Рушди е от ливански произход

Представител на подкрепяната от Иран ливанска шиитска въоръжена група Хизбула заяви,...

Още в катергорията

Нападателят на Салман Рушди е от ливански произход

Представител на подкрепяната от Иран ливанска шиитска въоръжена група...

Русия увеличава газовите доставки до Унгария през „Турски поток“

От май „Газпром“ изгаря непродадени количества природен газ  Руският газов...

СЗО обсъжда смяна на името на маймунската шарка

Световната здравна организация (СЗО) провежда дискусия за преименуване на...