Канада увеличава дипломатическото си присъствие в Централна и Източна Европа

„Това разширяване на дипломатическото присъствие ще допринесе за ориентиране на реакцията на Канада към развитието на заплахите за сигурността и за укрепване на политическото и икономическо сътрудничество, за да подкрепим по този начин европейските си съюзници“, посочи в комюнике външният министър

Канада обяви, че увеличава дипломатическото си присъствие в Централна и Източна Европа, както и в Кавказ, с отварянето на четири нови посолства, за да спомогне „за париране на дестабилизиращите действия на Русия“, предаде Франс прес.

Съобщението беше направено след като лидерите от Г-7, включително на Канада, поеха ангажимент тази седмица в Германия да продължат да оказват „дипломатическа подкрепа“ на Украйна, предаде БТА.

„Ще увеличим дипломатическото си присъствие. Канада ще открие четири нови посолства – в Естония, Литва, Словакия и Армения“, каза вчера външната министърка Мелани Жоли на пресконференция в Мадрид в кулоарите на срещата на върха на НАТО.

„Това разширяване на дипломатическото присъствие ще допринесе за ориентиране на реакцията на Канада към развитието на заплахите за сигурността и за укрепване на политическото и икономическо сътрудничество, за да подкрепим по този начин европейските си съюзници“, посочи в комюнике Жоли.

Тази стъпка има за цел също „да се противодейства в по-голяма степен на последиците от руската инвазия в Украйна и да се подкрепи Армения в демократичното ѝ развитие“, се казва в комюникето.

Подобни статии

Нападателят на Салман Рушди е от ливански произход

Представител на подкрепяната от Иран ливанска шиитска въоръжена група Хизбула заяви,...

Още в катергорията

Нападателят на Салман Рушди е от ливански произход

Представител на подкрепяната от Иран ливанска шиитска въоръжена група...

Русия увеличава газовите доставки до Унгария през „Турски поток“

От май „Газпром“ изгаря непродадени количества природен газ  Руският газов...

СЗО обсъжда смяна на името на маймунската шарка

Световната здравна организация (СЗО) провежда дискусия за преименуване на...