Карадайъ: Невъзможно е да се състави ново правителство. Да заложим на диалога още сега

Еднопартийно управление няма да има. Ако политическите сили са взели поука от противопоставянето, тогава вече наистина ще има решение, заяви лидерът на ДПС

Да заложим на диалога още сега. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след края на консултациите при президента. „Невъзможно е да се състави правителство“, каза още той. По думите му вътре в управляващата коалиция не е имало диалог.

„Еднопартийно управление няма да има. Ако политическите сили са взели поука от противопоставянето, тогава вече наистина ще има решение“, допълни Мустафа Карадайъ и обяви, че ДПС призовава към диалог.

При наличието на толкова много кризи, от политическа гледна точка е нормално властимащите и опозицията да са в диалог, за да се решават проблемите на гражданите и да се решават кризите, коментира още той.

,,Последните дни видяхме, че в управляващата коалиция не е имало диалог. Няма как да излъчим стабилно и отговорно правителство, нормално е да си вземем поука от уроците от последните 12-13 години, да застанем отговорно пред българските граждани, да предложим своите платформи и да кажем какви са ни целите“, апелира Карадайъ.

Това Народно събрание е погрешно конструирано, затова трябва да се обърнем към избирателите с нови идеи, подчерта още председателят на Движението за права и свободи.

Срещите на президента Румен Радев трябваше да стартират с представители на „Продължаваме промяната“, но те не дойдоха на „Дондуков“ 2. Отсъствието си ПП оправдаха с това, че по същото време има заседание на бюджетната комисия в парламента. Със същата причина от „БСП за България“ съобщиха, че няма да отидат в предварително определения час за консултация.

От ГЕРБ-СДС при президента се явиха Десислава Атанасова и Томислав Дончев.

Утре разговорите продължават с „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Възраждане“.

Кадър: novini.bg

Подобни статии

Борислав Цеков за атаката срещу Тръмп: Репресиите започнаха!

Либерал-прогресистката администрация на Байдън е в паника от огромната подкрепа за...

Още в катергорията

Борислав Цеков за атаката срещу Тръмп: Репресиите започнаха!

Либерал-прогресистката администрация на Байдън е в паника от огромната...

Полезните идиоти са силно оръжие

Когато видях това ми стана забавно, но впоследствие ме...

Румен Петков: Европа ни хока заради безчинствата на БАБХ по границата

Има ноти от редица европейски правителства. Влизането ни в...