Митрофанова: САЩ и Великобритания командват София, те са отговорни за изгонените дипломати

Руското посолство в София ще организира набирането на нови служители на мястото на обявените за персона нон грата, добави посланикът на РФ

Руският посланик у нас Елеонора Митрофанова излезе с коментар по повод решението на България да обяви за персона нон грата 70 дипломати и представители на техническия персонал.

„Руското посолство в София ще организира набирането на нови служители на мястото на изгонените дипломати“. Това съобщи в сряда Митрофанова в ефира на телевизия „Россия-24“, предава dir.bg.

„Разбира се, че ще дойдат (нови). В рамките на тази квота ще назначим 23 дипломати и 25 технически служители“, каза посланикът, отговаряйки на въпрос за евентуално пристигане на хора, които да заменят прогонените служители на дипломатическата мисия в България.

Митрофанова отбеляза, че „известно време ще бъде трудно да се работи, особено за консулства“. „Това е процес: процес на подготовка на документи, визи, тоест не е просто така с щракане на пръст – тези хора пак трябва да бъдат осигурени“, каза тя.

Малко по-рано днес в изявление за телевизия „Россия-24“ Елеонора Митрофанова заяви, че САЩ и Великобритания командват България и те са отговорни за изгонването. Попитана кои сили стоят за решението на правителството в София, тя отвърна: „Абсолютно сигурно американците. В случая няма какво да се говори. Тук англичаните и американците изцяло командват тази страна за съжаление“.

Посланикът на Русия в София окачестви като „безпрецедентен и абсолютно неприятелски ход“ решението на българското правителство да експулсира 70 служители на руското посолство, предаде ТАСС.

Подобни статии

Шишков: Пътният бранш не е враг на държавата

"Пътният бранш не е враг на държавата. Те бяха поставени в...

Още в катергорията

Шишков: Пътният бранш не е враг на държавата

"Пътният бранш не е враг на държавата. Те бяха...

Полезните идиоти са силно оръжие

Когато видях това ми стана забавно, но впоследствие ме...