Настимир Ананиев: Видяхме новата коалиция отново в действие

Видяното по-рано в пленарна зала – провален кворум за избор на нов председател на Народното събрание, се повтори и в Комисията по външна политика по френското предложение за Скопие и София.

Това заяви народният представител от „Продължаваме промяната“ Настимир Ананиев след отложеното заседание на комисията, след като от ПГ на ГЕРБ-СДС поискаха отлагане на заседанието, предава Dariknews.bg. Причината, посочена от депутата Екатерина Захариева от ПГ на ГЕРБ-СДС, е че Министерският съвет е институцията, която трябва да внесе двустранния протокол, а не да се прехвърля отговорността на Народното събрание.

„Видяхме новата коалиция отново в действие. Не мога да разбера защо беше скрита министър Генчовска, имайки предвид, че тя е член на МС. И ГЕРБ, И ДПС казаха – искаме от МС. Те отказаха тя да бъде чута. Това е за мен е някакво мнозинство, което ще видим докъде ще е я докарат. Има много въпроси на комисията, на които тя трябваше да бъде чута. Днес чухме от Борисов, че иска бързо сваляне на ветото за Македония, но не каза нищо за условията, които ние искаме да защитят българския интерес. Трябва да бъдат българските условия защитени, но новото мнозинство имат друг план“, подчерта той.

„Това е саботаж“, допълни още Ананиев.

Подобни статии

Русия спря туристическите визи за българите

Русия с ответен удар към България след изгонването на 70 дипломати. Кремъл...

Още в катергорията