Николай Събев уволни от БДЖ уличената в плагиатство Даниела Везиева

Тя изкара на поста председател на Съвета на директорите на националния жп превозвач само три месеца

Министърът на транспорта Николай Събев е освободил от поста председател на Съвета на директорите на БДЖ Даниела Везиева, съобщиха от министерството.

В заповедта, подписана от Събев днес, не се посочват мотиви за уволнението. Не е ясно и дали то е свързано с уличаването на Везиева в плагиатство.

В началото на юни Комисията по академична етика към министъра на образованието публикува официалния си доклад по сигнала за плагиатство срещу бившата служебна министърка на икономиката. Според четиримата арбитри, „…при обем от 180 страници, дисертационният труд съдържа преписани от други автори и източници 171 страници, т.е. 95%.“. „Налице е плагиатство в особено големи размери, което шокира с мащаба и обхвата си“, пишеше в доклада, изпратен до просветния министър проф. Николай Денков.

Бившата служебна министърка на икономиката бе назначена от Николай Събев в Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ в средата на март.

Близо месец по-късно транспортният министър уволни и 81-годишният изпълнителен директор на железниците Йордан Мирчев. Той беше назначен на поста през януари, след като предишното ръководство бе сменено заради лошо мениджърско управление, организационни пропуски и забавен контрол по изпълнение на ремонтните програми.

Подобни статии

Шишков: Пътният бранш не е враг на държавата

"Пътният бранш не е враг на държавата. Те бяха поставени в...

Още в катергорията