Отложиха заседанието на Комисията по външна политика по темата за френското предложение за РСМ

Депутатите в Комисията по външна политика отложиха френското предложение за разрешаване на спора между властите в София и Скопие.

Депутатът от ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева заяви, че именно Министерският съвет е този орган, който трябва да внесе и да вземе това решение, преди да влезе в Народното събрание и след това да отиде в Брюксел. „Срам. Министър-председателят каза, че дори не го е чел. Моля да не се спекулира – да не правим циркове, абсолютно безсмислени. Днес ще бъде абсолютно безсмислено упражнение“, заяви тя, като поиска прекратяване на заседанието, предава „Факти“.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Кристиан Вигенин от БСП отговори на Захариева, че Народното събрание взима решения, които имат задължителен характер – да задължи министър-председателя да предприеме нужните действия. И напомни, че това вече е правено с бившия премиер Бойко Борисов:

На заседанието присъстваше и министърът на външните работи в оставка Теодора Генчовска, която трябваше да бъде изслушана.

По-рано правителството отказа предложението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов първо Министерският съвет да одобри формулата на френското председателство, която да отпуши процеса по присъединяване на Северна Македония към ЕС, като решението след това да поеме към Народното събрание и да получи подкрепата на 59-те депутати от ГЕРБ-СДС.

Подобни статии

Председателят на партия МИР Симеон Славчев обяви, че е получавал заплахи

Председателят на партия "МИР - Морал, Инициативност, Родолюбие" Симеон Славчев обяви...

Още в катергорията

Председателят на партия МИР Симеон Славчев обяви, че е получавал заплахи

Председателят на партия "МИР - Морал, Инициативност, Родолюбие" Симеон...

Главният секретар на президента намекна, че Лена е нарушила закона

Бориславова баш като шефа си! Закон е понятие, което обозначава...