Паргов: БСП да задейства имунната си система, за да не изпадне от ранглистата

Паргов обясни, че вчерашното публично обръщение на 17 знакови за партията лица не трябва да се възприема буквално – „че ще става разцепление, преосноваване или търсене на нова българска левица“, а трябва да се възприема като „сигнална лампичка“ и допълни, че „будни социалисти бият камбаната“

Притеснението е БСП да не изпадне от ранглистата на партия, която е фактор в българския политически живот. Това каза в ефира на БНР доскорошният председател на БСП – София Калоян Паргов. Той определи като тревожен необяснимия отлив в три поредни парламентарни избора.

Паргов обясни, че вчерашното публично обръщение на 17 знакови за партията лица не трябва да се възприема буквално – „че ще става разцепление, преосноваване или търсене на нова българска левица“, а трябва да се възприема като „сигнална лампичка“ и допълни, че „будни социалисти бият камбаната“.

„Каквито и партии и леви проекти да се появяват в последните 30 години, те не могат да преодолеят БСП. Проблемът е, че ако самата БСП не задейства имунната си система, може да отпадне. И тогава ще се наложи да се мисли за нещо, което да представлява левицата“, посочи социалистът и обясни, че става дума за бъдещето на лявото и неговото адекватно представителство в парламента.

Калоян Паргов обърна внимание върху „автоголове, която самата БСП си вкара“ – неотиването на консултациите при президента, сагата с ВМЗ – Сопот и оръжията за Украйна. Темата с оръжията изключително много тормози средностатистическия член на БСП, изтъкна той.

„Ако в една държава вицепремиерът или президентът, дори представителите на коалицията не са информирани и запознати с едно или друго действие, за което се носи политическа отговорност, то това не е нормална държава. Няма как едно правителство, което е в оставка, да обявява такова решение. Не звучи разумно. Легитимността и силата на едно такова решение е изчерпана по смисъла на оставката на това правителство“, каза Паргов по повод изгонването на 70 руски дипломати.

По думите му българите са платили доста висока цена за членство в ЕС.

Подобни статии

Полезните идиоти са силно оръжие

Когато видях това ми стана забавно, но впоследствие ме натъжи. Защото...

Още в катергорията

Полезните идиоти са силно оръжие

Когато видях това ми стана забавно, но впоследствие ме...

Румен Петков: Европа ни хока заради безчинствата на БАБХ по границата

Има ноти от редица европейски правителства. Влизането ни в...

Христо Иванов: Надявам се през следващата седмица да има разговори с „Продължаваме Промяната“

Най-разумното поведение на служебното правителство е да се съсредоточи...