Пенсионираният инженер, който се превърна в един от най-известните интернет мемове

Преди повече от десетилетие професионален фотограф се свързва с него, след като разглежда снимките му във Фейсбук, и го кани за фотосесия

Андраш Ищван Арато е пенсиониран унгарски електроинженер и модел. Най-известен с това, че се превърна в интернет мем.

Той вече е абсолютна интернет звезда, има си официална страница в Уикипедия, а световните медии пишат огромни статии за него. Той всъщност никога не е целял да бъде звезда, камо ли в интернет пространството. Славата го връхлита случайно, пише fakti.bg.

Преди повече от десетилетие професионален фотограф се свързва с него, след като разглежда снимките му във Фейсбук, и го кани за фотосесия. Обяснил му, че кадрите ще бъдат качени в сайтове за свободно закупуване на фотографии, и Андраш се съгласил.

„Направихме фотосесия близо до дома ми в Будапеща, като снимахме на различни локации. В продължение на две години той ми направи стотици снимки. Мислех, че те ще бъдат използвани за илюстрация на различни бизнеси и сайтове, но не и като мемета“, обяснява Андраш.

Около година след като прави първите снимки, един ден унгарецът съвсем случайно решава да провери в интернет какво се случва с кадрите му. И така открива, че част от тях са превърнати в мем, а самият той вече е звезда.

Поставяйки различни надписи върху снимките, хората изливали болките и проблемите си в социалните мрежи. Медиите пък започнали да атакуват Андраш и да го канят за интервюта и телевизионния участия.

 

Разбира се, всичко това имало и негативен ефект. Мемът сам по себе си се превръща в марка, която много злонамерени хора и Фейсбук страници започват да използват, за да трупат популярност, последователи, а и пари. Затова през 2017 Андраш решава да поеме нещата в свои ръце и си създава официална Фейсбук страница, където публикува снимки и видеа от своите пътувания. Тогава идват и сериозните делови предложения. Започват записи на големи телевизионни реклами, при това в различни държави.

Само за една година Андраш има над 20 полета до различни дестинации из Европа, Южна Америка и Русия заради професионални ангажименти. Канят го в телевизионни предавания в Чили и Колумбия. Преди две години унгарецът става рекламно лице на „Кока-кола“ в родината си, а през 2020 участва в тамошното издание на „Маскираният певец“. Славата на Андраш Арато продължава да расте.

Подобни статии

Времето днес 04.07.2022

Днес ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над Западна България ще...

Още в катергорията

Времето днес 04.07.2022

Днес ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над Западна...

Хороскоп за 04.07.2022

Овен Ако говорим по същество, целият Ви живот е основан...

Хороскоп – 3 юли 2022 г.

Овен Точно когато си мислите, че всичко във връзката ви...