Правителството няма да падне – Бойко даде задна

В противен случай той сам или като част от друга коалиция ще трябва да гласува решението за РСМ

От всичко казано в събота от Бойко Борисов става ясно, че ГЕРБ не желае да взема властта. Според близки източници до бившите управляващи, тези указания са дошли отвъд Океана.

От друга страна, Борисов като опитен политически играч, не иска да се въвлича във взимане на решение за Северна Македония, което е неизбежно.

Нека припомним, че Борисов не случайно посочи като съюзник всяка партия, която работи за влизането на България в еврозоната, приемането на еврото и разширяването на Западните Балкани. Той нарече подлост поведението на Петков, който бил подвел евроатлантическите ни партньори, демонстрирайки сила относно Република Северна Македония, и отново е блокирал процеса, като е хвърлил темата на парламента.

„Виждате ли подлостта – той се опитва да договори нещо, но после да каже у нас, че парламента го е решил. И да ходи в Брюксел да се хвали какво е направил. Петков показа, че не може да направи нищо за Северна Македония и Албания. Те счупиха държавата и сега, ако ние продължим в техния дух, ще дочупим нещата“, коментира Борисов.

Въпреки престрелките и между Борисов и Петков, и между Радев и Петков, и между Нинова и Радев по темата Северна Македония, е ясно, че рано или късно РСМ и Албания ще бъдат приети в Европейския съюз. Според натиска от САЩ и ЕС, това трябва да стане възможно по-бързо – и без време да се мисли кой и как отстоява интересите ни.

Точно затова Борисов не бърза. Сам призна, че не е искал дори да се иска вот на недоверие. В противен случай той сам или като част от друга коалиция ще трябва да гласува решението. С това шансът правителството да оцелее след вота на доверие се увеличава.

Подобни статии

Още в катергорията

Синът на убития швейцарски бизнесмен е арестуван

Синът на убития в Кладница швейцарски бизнесмен е арестуван,...

Русия увеличава газовите доставки до Унгария през „Турски поток“

От май „Газпром“ изгаря непродадени количества природен газ  Руският газов...