Терзийски: Ако не се намерят депутати, които са за нашата политика, отиваме на избори

По думите му не са коментирани варианти за нова коалиция. И добави, че Демократична България и БСП са потенциални коалиционни партньори в следващи правителства

Ще за помня вчерашния ден с енергията на площада. Имаше хора които ни молеха да не се отказваме. Това беше една битка, в която мафията спечели, но войната продължава. хората го виждат и са там, за да ни подкрепят и да ни дадат смелост. Имайки тези хора зад себе си и че оценяват това, което правим ние можем да продължим тези реформи. Това заяви депутатът от „Продължаваме промяната“ Йордан Терзийски в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

Ние продължаваме да следваме политиката, преговори за политики без договорки под масата. Без нерегламентирани договорки с депутати. Ще седнем на масата и ще говорим с конкретни политики. Всеки независим депутат е добре дошъл. Такъв дебат е конструктивен, както за България, така и за партиите. Новата коалиция с ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и „Има такъв народ“ не влизат в зала и саботират работата на парламента. Новата коалиция е безплодна и не могат да се разберат за предложение за председател на Народното събрание, каза още Терзийски.

Ако не може да съставим парламент няма да правим компромис. Ако не се намерят няколко депутата, които се припознават в нашата политика, отиваме на избори, допълни той.

По думите му не са коментирани варианти за нова коалиция. И добави, че Демократична България и БСП са потенциални коалиционни партньори в следващи правителства.

Имаме ясна политика. Важно е да чуваме хората, да разбираме техните проблеми. Социологията доста често се отдалечава от реалните резултати, отбеляза Терзийски.

Според депутатът от „Продължаваме промяната“ темата за Република Северна Македония трябва да бъде разгледана в Народното събрание.

Френското предложение отразява исканията на България. Европа ни чу. Вярвам че ще се намери формат с другите сили и ще се обединим. Съвпадение ли е, че ГЕРБ припознаха тази тема в дните, в които свалиха едно правителство, което върши работа и се бори срещу корупцията, уточни още Терзийски.

Подобни статии

Нека да се знаят и имената на персони, получаващи грантове и хонорари от “Америка за България”

Одобрявам изнесената информация от г-ца Бориславова за политици, политолози, журналисти и...

Още в катергорията

Нека да се знаят и имената на персони, получаващи грантове и хонорари от “Америка за България”

Одобрявам изнесената информация от г-ца Бориславова за политици, политолози,...

Френски гамбит

Френски гамбит (гамбит е комбинация, при която се жертва...

Боян Чуков: Имаме моден сезон – кой да бъде по-голям евроатлантик

„Голяма част от политическия елит не разбира големите тенденции...