Mercedes подобри собствения си рекорд за най-много изминати километри с електромобил

От компанията споделят, че по време на пътуването климатикът е работил за повече от 8 часа, което също оказва голямо влияние върху изчерпаната енергия

През месец април тази година, Mercedes доказа, че електрическият EQXX изминава повече от 1000 километра с едно зареждане с продължителен тест между Франция и Германия. По време на него, колата успя да измине точно 1007 километра със среден разход от 8.7кВч на 100 километра. Сега германската компания успя да подобри този рекорд, като дори се включи на Фестивала на скоростта в Гудууд и направи обиколка на пистата, която също влиза в рекордния пробег.

Mercedes подобри собствения си рекорд за най-много изминати километри с електромобил - 2

Сега от Mercedes изминаха разстоянието между Щутгарт в Германия и пистата Силвърстоун в Англия, изминавайки 1202 километра с едно зареждане. Пътуването е отнело 14 часа и 30 минути и е включвало тежък трафик близо до Лондон, затворени магистрали в Германия и дори спирка в магазин на Mercedes в Англия. От компанията споделят, че по време на пътуването климатикът е работил за повече от 8 часа, което също оказва голямо влияние върху изчерпаната енергия, предава fakti.bg.

Mercedes подобри собствения си рекорд за най-много изминати километри с електромобил - 3

На пистата Силвърстоун, колата направи 11 обиколки и достигна скорост от 140 километра в час, преди батерията ѝ да се изчерпа на път за боксовете. Това означава, че при по-внимателно шофиране, EQXX е способен да измине дори повече от 1202 километра. По време на това пътуване разходът е бил 8.3кВч на 100 километра, а средната скорост 83км/ч.

Mercedes подобри собствения си рекорд за най-много изминати километри с електромобил - 4

 

 

 

От Mercedes не споделят капацитета на батерията, но загатват за това, че тя е под 100кВч. Тя е 50% по-малка от тази при EQS и 30% по-лека от нея на размери. Електрическият мотор, който задвижва EQXX генерира 241 конски сили, а слънчеви панели върху покрива захранват климатичната система и инфотеймънт боорудването.

Подобни статии

Subaru показа новото STI

Новият Forester е получил добавката STI Sport, която носи визуални промени,...

Още в катергорията

Subaru показа новото STI

Новият Forester е получил добавката STI Sport, която носи...

Китайската компания представя нова батерия за електромобил с пробег от над 1000 км

Китайският производител на батерии CATL обяви официално, че ще...

НАСА изстреля миниспътник до Луната

НАСА изстреля в Космоса наноспътник, който е по-голям от микровълнова...