БТВ и Нова извадиха килограми с класически манипулатори, за да облъчват народа

Най-елемнтарното правило в журналистиката е, когато обсъждаш дадена тема да представиш балансирано и справедливо всичките гледни точки по нея. Действие, което оказва се е крайно непознато за палячовците, които наричат себе си журналисти в националните телевизии. Нещо повече.

Нова телевизия тази сутрин достигна невиждано ниво в манипулацията и пропагандата, канейки в своя ефир четирима души, които изцяло защитават про американската теза, според която скъсването на дипломатическите отношения на България и Русия е чудесно “събитие”, а Киро Простото е върхът на интелекта. Асен Агов съобщи, че трябва да бъдат изгонени 100 000 руснаци, Евгений Дайнов допълни, че дори изгонването на дипломатите е закъсняло, а някакъв полковник мушморок от Антлантическия съвет ни информира, че едва ли не действието на Петков от последните дни е най-умното действие предприемано в българската политика. Или с две думи – жалка картинка.

Какво дъно трябва да си достигнал ти като журналист, за да манипулираш ти така публиката, както я манипулират водещите и редакторите в нова телевизия. Имаш ли право да се наречеш журналист или си една маймуна? Защото как иначе можеш да наречеш случващото се в ефира на Нова телевизия освен – четири маймуни дърдорят без да броим водещата.

В цялата тази ситуация лошото обаче е друго и то се съдържа във факта, че докато тея говорещи глави ръсят глупостите си в ефир, България е на път да направи историческа грешка във взаимоотношенията си с руската федерация. Грешка, която най-вероятно ще ни струва ужасно много през следващите години. Грешка, която би могла съвсем лесно да доведе до война в двете държави. Разбира се за последното никой не говори, тъй като пропагандата е толкова мощна, че нормалните хора лесно губят сигналната черта обозначаваща границата между истина и откровена лъжа.

Същото в пълня сила е валидно и за БТВ, където пък бяха поканили самовлюбения и крайно некомпетентен за батко станал по случайност шеф на Външното ни разузнаване, лицето Димо Гяуров. Същият, който е еманация на сервилничество и непрофесионализъм в службите, този самовлюбен маняк, разбира се напълно одобри  безумните ходове на Киро, но погали едната си гънка мозък с перце, съобщавайки, че той щял да направи същото, но на части.

Или накрая само с няколко думи. Очевидно е, че в България отдавна не съществуват независими медии. Очевидно е, че в България отдавна не съществуват независими политици. Очевидно е, че в България не съществува независима държава. Ние сме просто шайка слуги на скандални презокеански политически интереси.

Подобни статии

Корнелия Нинова: Министър Стоянов лъже и манипулира

Министър Стоянов лъже и манипулира, заяви бившият вицепремиер и министър на...

Още в катергорията

Корнелия Нинова: Министър Стоянов лъже и манипулира

Министър Стоянов лъже и манипулира, заяви бившият вицепремиер и...

Шишков: Пътният бранш не е враг на държавата

"Пътният бранш не е враг на държавата. Те бяха...