Василев при взимането на мандата: Огромна отговорност. В кризите е важно да имаме кабинет

Изключително важно е и той да работи в интерес на гражданите, а не на статуквото и наистина да отстоява българския интерес и независимостта ни, каза още Василев

Президентът Румен Радев връчи първия мандат за сформиране на следващо правителство в рамките на сегашния парламент. Папката отиде при ПП като първа политическа сила. Получи я номинираният за премиер в евентуален бъдещ кабинет Асен Василев.
Партията ще разполага със седем дни, за да предложи състав на правителство. Ако той не бъде одобрен, мандатът ще отиде при ГЕРБ-СДС, които вече обявиха, че ще го върнат. След това държавният глава ще трябва да избере трета формация, на която да даде шанс за сформиране на правителство.

„За мен това е огромна отговорност. Вече сме наясно, че в кризите, които страната ни трябва да посрещне, е важно да има кабинет. Изключително важно е и той да работи в интерес на гражданите, а не на статуквото и наистина да отстоява българския интерес и независимостта ни – така, както първият кабинет на ПП“, каза при взимането на мандата Василев, цитиран от Нова телевизия.

Снимка: БГНЕС

Подобни статии

Донев: Предоставяме 800 млн. лева заем на „Булгаргаз”

На заседанието на Министерския съвет ще разгледаме и приемем постановлението за...

Още в катергорията

Донев: Предоставяме 800 млн. лева заем на „Булгаргаз”

На заседанието на Министерския съвет ще разгледаме и приемем...

Бившата министърка на ГЕРБ Николина Ангелкова строи палат в Созопол

Бившата министърка на туризма в правителството на ГЕРБ Николина...