Василев след преговорите с БСП: Постигнахме съгласие по приоритетите на правителството

„Постигнахме съгласие по приоритетите на правителството“, заяви Асен Василев минути след края на преговорите между „Продължаваме Промяната“ и БСП. 

„Постигнахме съгласие да се изготви в много кратки срокове програма от експертните екипи програма, която да бъде приета и на политическо ниво и която да залегне с много ясни и конкретни срокове и ангажименти за това какво ще се случи от сега до края на годината като реформи и необходими дейности. Силно вярвам, че ще успеем да направим правителство, което ще продължи да работи за интересите на България, така както и първият кабинет“, допълни Василев.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

„Това беше първата среща от преговорния процес, който започваме с мандатоносителя „Продължаваме Промяната“ в опит да съставим правителство“, заяви и лидеърт на БСП Корнелия Нинова.

„На тази среща отчетохме доброто, което постигнахме за 6 месеца, а то не е малко“, похвали се лидерът на левицата.

„Дадохме си ясна сметка и за слабостите, които проявихме, едната от тях беше, че не подготвихме от  самото начало ясна програма със задачи и срокове. Затова днес коригираме тази слабост. И се разбрахме екипи от по трима души, представени от нас, да изготвят такава програма с политически приоритети, но и конкретна законодателна рамка за 6 месеца“, обяви Нинова, предава БНТ.

Подобни статии

Донев: Предоставяме 800 млн. лева заем на „Булгаргаз”

На заседанието на Министерския съвет ще разгледаме и приемем постановлението за...

Още в катергорията

Донев: Предоставяме 800 млн. лева заем на „Булгаргаз”

На заседанието на Министерския съвет ще разгледаме и приемем...

Бившата министърка на ГЕРБ Николина Ангелкова строи палат в Созопол

Бившата министърка на туризма в правителството на ГЕРБ Николина...