Венецуела: НАТО застрашава Русия

Русия е на предната линия в усилията за създаване на нов световен ред и противопоставяне на разширяването на НАТО. Това заяви външният министър на Венецуела, Карлос Фария, цитиран от ТАСС.

„Господството на САЩ вече не е абсолютно. Ражда се нов свят и Русия е на фронтовата линия в тази борба. Днес това се отразява в специалната военна операция на Русия за ограничаване на разширяването на НАТО и противодействие на неговите (на Алианса – бел.ред.) безразсъдни политики, които застрашават сигурността на Русия и европейския мир чрез насърчаване на неонацисткото правителство в Киев и неговата политика на геноцид“, изтъкна той, цитира news.bg.

Русия и нейният президент, Владимир Путин, водят тази борба в името на човечеството, срещу терористичния и враждебен алианс, известен като НАТО, категоричен бе Фария.

Той заяви, че Каракас е за свят на мир, сигурност и сътрудничество, който зачита правото на самоопределение.

„За да постигнем тези цели, ние ще работим заедно с Руската федерация и всички нации и правителства, които споделят тези принципи. Това е неотложен въпрос и трябва да бъде разрешен, преди империалистическите стремежи на Съединените щати да поставят човечеството в още по-голяма опасност“ , настоя дипломатът.

Подобни статии

Вучич: Сърбия е на исторически максимум по отношение на резервите на природен газ

Сърбия е на исторически максимум по отношение на запасите от природен...

Още в катергорията

Естония и Финландия искат Европа да спре да издава туристически визи на руснаци

Лидерите на Естония и Финландия искат останалите европейски страни да спрат да...