Над 1000 километра пробег с едно зареждане за 15 минути

Geely загатна за появата на нови батерии

Китайската компания Geely Holding Group, която е собственик на Volvo, Polestar и Lotus инвестира огромни суми в разработката на батерии и изглежда тези инвестиции не са напразни. По време на световно изложение тази седмица, компанията показа изцяло нов вид батерии, които осигуряват пробег от 1000 километра с едно зареждане, което трае 15 минути.

Към момента подобен заряд би отнел между 30 минути и един час в зависимост от технологията, мощността и станцията, която се използват, но от Geely обещават да намалят това време значително. Към момента от компанията не разкриват повече подробности за батерията, но очакваме скоро тя да бъде представена в сериен вариант или в някой от моделите на брандовете.

Бавното зареждане и малкият пробег са двете неща, които към момента спират най-много хора от покупката на електромобил. Този тип батерии на практика би разрешил едновременно и двата проблема, което със сигурност ще помогне много, но пък вероятно ще изведе на преден план и друг основен проблем, а именно цената.

 

Подобни статии

Марсоходът на НАСА направи мистериозно откритие (СНИМКА)

Ето на какво прилича мистериозният обект: Обект, подобен на купчина спагети, открит...

Още в катергорията

Марсоходът на НАСА направи мистериозно откритие (СНИМКА)

Ето на какво прилича мистериозният обект: Обект, подобен на купчина...

Учени разработват лекарство, с което можем да живеем 200 години

Учени работят интензивно по ново хапче, което може да добави...

„Роскосмос“ и НАСА възобновяват съвместните полети на екипажи до МКС

Малко след като днес бе съобщено за освобождаването от...