Рашков: Обществото ни дава отлична оценка. Противопоставихме се на купения вот

На 5 юли се навършват 143 години от създаването на Министерството на вътрешните работи.

Вашият денонощен труд осигурява сигурността на всеки български гражданин. Вие опазвате правата и интересите на българите и на обществото като цяло, то разчита на вас да стане по-демократично, но и по-справедливо. Това заяви вътрешният министър в оставка Бойко Рашков по време на тържествената церемонията, предава „Епицентър“.

Министърът изведе няколко акцента, които е успяло да свърши вътрешното ведомство през последната година. По думите му служителите на МВР са успели за първи път да се справят с купуването и продаването на гласове по време на изборите през изминалата година.

На второ място Рашков отчете работата на МВР по отношение на злоупотребите с финансови средства за пътната инфраструктура.

Друго от постиженията на структурите на МВР според Бойко Рашков е овладяването на мигрантската криза, за което поднесе специални благодарности на служителите на Жандармерията и „Гранична полиция“. Той не пропусна да отбележи и заслугата на силовото министерство и във връзка с бежанската вълна от Украйна.

Вътрешният министър спомена и започналата реформа в МВР, която „в основни линии е завършила“.

Въпреки трудностите, напрежението и рисковете, пред които сте изправени ежедневно, вие отстоявате авторитета на Родината и честта на професията, завърши Рашков тържественото си слово към служителите на МВР.

На тази дата през 1879 г. Княз Александър Батенберг подписва Указ №1 за създаване на Министерство на вътрешните дела с Тодор Бурмов като министър. От 1992 година 5 юли е официален празник на служителите от вътрешното ведомство. На този ден отдаваме почит на служителите на закона, на техния професионализъм и всеотдайност в служба на обществото.

Тази година тържествената церемония за празника започна в 10.00 часа пред Паметника на Незнайния воин с водосвет на знамената и поднасяне на венци. Технически средства, с която работят служителите на МВР, ще бъдат разположени в близост до храм-паметника „Св. Александър Невски“.

Присъстват вицепрезидентът Илияна Йотова и премиерът в оставка Кирил Петков. Вътреният министър Бойко Рашков поздрави служителите на МВР по повод празника, на което те му отговориха с: „Ураааааа“. Патриарх Неофит също ги поздрави.

Следва поднасяне на венци пред Паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг служители на МВР, а по-късно в сградата на МВР ще се проведе церемония по награждаване на служители, постигнали високи професионални резултати, от ръководството на МВР.

Подобни статии

Още в катергорията