Родни родители – олигофрени заключиха децата си в кола в Серес и отидоха на кръчма. На децата е оказана първа помощ

Извадиха четири полуприпаднали деца на възраст между 2 и осем години, оставени в заключена българска кола в центъра на гръцкия град Серес, съобщи телевизия ЕРТ.

Инцидентът се разиграл около 23.30 часа в неделя.

Наблюдателни хора извикали полиция, след като децата не реагирали на почуквания по стъклото на автомобила. Те били разтревожени, защото през изминалия уикенд Серес бил ударен от гореща вълна.

Полицаите разбили прозореца от страната на шофьора и отворили вратата. След тоова извадили децата, на които е оказана веднага спешна помощ. Линейка е била изпратена в центъра на Серес.

Родителите пристигнали малко по-късно и обяснили, че са били на вечеря, а оставените деца в колата оправдали с това, че били заспали. „Та Неа“ пише, че родителите нямали пряка видимост към колата, докато вечеряли.

Пред полицаите те обяснили, че пристигнали през уикенда на почивка. В неделя били до късния следобед на плаж. Тръгнали да се връщат за България, но решили да хапнат в Серес. По тази причина оставили децата заключени в колата, защото били заспали.

Срещу родителите на 56 и 46 години има образувано досъдебно производство. Те са били освободени от ареста в понеделник около 4.30 часа сутринта след устно разпореждане на прокурора. Българското семейство се е върнало в родината си.

Източник: Факти

Подобни статии

Затвориха пътя Велико Търново-Русе заради паднала в дере цистерна

Временно е преустановено движението на автомобили по пътя Велико Търново - Русе, в района на...

Още в катергорията

Затвориха пътя Велико Търново-Русе заради паднала в дере цистерна

Временно е преустановено движението на автомобили по пътя Велико Търново - Русе, в...

За ден полицията хвана 36 пияни и 7 дрогирани шофьори зад волана

7754 моторни превозни средства са проверени в рамките на...

Над 500 дрогирани шофьори са задържани от 11 юли

Над 500 дрогирани шофьори са задържани от 11 юли...