Забрави ли Нинова, че се гушна с откровено десни политици и яростни русофоби

Автор: Албена Борисова, ПИК

 

БСП напоследък се държи като стара мома. Сърди се за щяло и нещяло, все някой й е виновен за нещо, постоянно мрънка, че не е оценена по достойнство…

 

Какви ли не истории се случиха за последните 33 г., откакто строим демокрация, колко ли различни по цвят, по възпитание и по интелектуален багаж политици преминаха през властта, кои по-бързо излетяха, кои останаха по „някаква си слука“. Но такъв случай като поведението на Корнелия Нинова при предаването на мандата, не е имало или поне не се помни.

Вярно е, че Нинова е лидер на столетница. Ама чак пък такава мания за величие – че сякаш целият свят се обърнал срещу нея, всички лягат и стават, мислейки как да работят срещу нея, меко казано не й отива. Радев, та Радев – той й е виновен за всичко.

Как се стигна до вледеняването на отношенията между Радев и Нинова е въпрос, който отдавна се дъвче от анализатори и наблюдатели. Двама души с голямо его и огромна амбиция не могат да делят един мегдан. Същото се получи между Радев и Борисов, по същите причини.

Радев ли е виновен обаче, че БСП влезе в една абсолютно чужда й по всички норми и правила коалиция!? Ако е така, нека да обясни. Как Нинова се гушна с откровено десни политици и яростни русофоби, готови да обявят дори война на Москва? Забрави ли, че и електоратът й, и симпатизантите й са русофили от поколения. Това няма как да й бъде простено. Нито с обясненията, че се търси решение за промяна, за по-добър живот, за справяне с мафията и какви ли не хубави неща.

Не стана. Защото коалицията беше зачената в грях. БСП беше като пришито копче на стар балтон в нея. И сега си плаща цената.

И няма защо да мрънка като героя на Чичо Стоян: „Все за нещо ще намери да се начумери. Ту му млякото горещо ту пък друго нещо“. Ами трябва незабавно да се вземе в ръце и да търси изход от положението, в което сама се вкара.

България има нужда от истинска левица. И засега на пазара е само БСП. Но, ако продължи с търсенето на врагове отгоре, отдолу, отляво и отдясно, ще плати още по-скъпа цена. Да не вземе да се реализира прогнозата на проф. Михаил Константинов, че столетницата може и да не влезе в следващия парламент. Това ще бъде крах за партията. Но няма да е никак добре и за парламентарния живот на страната.

Подобни статии

Донев: Предоставяме 800 млн. лева заем на „Булгаргаз”

На заседанието на Министерския съвет ще разгледаме и приемем постановлението за...

Още в катергорията

Донев: Предоставяме 800 млн. лева заем на „Булгаргаз”

На заседанието на Министерския съвет ще разгледаме и приемем...

Бившата министърка на ГЕРБ Николина Ангелкова строи палат в Созопол

Бившата министърка на туризма в правителството на ГЕРБ Николина...