Мустафа Карадайъ: Лъжата беше норма в предишния кабинет

Газовата криза не е само в България. Политиците – независимо дали управляващи или в опозиция, трябва да търсят решение по този въпрос. По него говорихме и в Брюксел, както и при Ердоган. Естествените въпроси на срещата са за политическата картина в съответните държави и за сътрудничеството ни в каква форма да бъде. Това каза лидерът на ГЕРБ

Коментирахме ситуацията в България за предсрочните избори, поусмихнахме се в Анкара. Изборите ще минат, но ще дойде тежка зима за България. Ходовете на предходното правителство в сферата на енергетиката и за газа, те принуждават в момента и служебния кабинет и политиците в следващия парламент да се ангажират с тези теми в търсене на изход. Турция е една от държавите, чрез която тези кризи могат да бъдат решени, заяви Карадайъ.

Турция е един от изходите в ситуацията. Направили сме оценка на ситуацията и сме споделили политическите си ангажименти, че можем в трудни ситуации да сме си полезни. Когато става дума за такива тежки теми, опозицията и властта трябва да си дават сметка за какво става дума, посочи лидерът на ДПС. С магическа пръчка проблемът не може да се разреши, посочи той.

Лъжата беше норма на предишния кабинет и те се опитваха да рисуват един паралелен свят. Опитваха се да извлекат лични дивиденти, заяви Карадайъ. И посъветва служебния кабинет да не допуска грешки.

Не сме привърженици на реваншизма, отсече той на въпрос за „метлите“ в държавната администрация.

Интересно ми е да дадете и вие, и Нинова дефиниция за модела ГЕРБ-ДПС, коментира той твърдението на Корнелия Нинова, че служебното правителство възстановява този модел. БСП стояха в сянката на много проблеми, които трябваше да се решават по времето на ГЕРБ. Сега, когато десните болшевици и левите комунисти се прегърнаха с проекти, които не бяха станали още партии, те си градят образ с омраза и противопоставяне. Основен обект на тази омраза се взима ДПС и това ми е оценката на г-жа Нинова. Ние с ГЕРБ не сме били в коалиция, но с БСП сме били и икономическите показатели са били добри, отсече той.

След решенията на централния съвет ще започне процедурата по номинация на кандидати и писане на листи, заяви Карадайъ.

Услужливите медии на Прокопиев не проверяват фактите, а повтарят опорките от олигархично-медийния кръг и създават политически Франкенщайни на терена. Те идват за малко, заминават си, но цената я плащаме ние, каза още той.

На България днес й е нужно хомогенно, категорично евроатлантическо мнозинство и управление, посочи той и допълни, че приоритетите на България, според ДПС, са продоволствена и енергийна сигурност и независимост.

Коалицията е неизбежна, въпросът е каква. ПП и ИТН са два кръжока, плюс крайно леви и крайно десни болшевици, не е нормална, отсече той.

Трифонов създаде продукт анти – даа отрече политическата система. Но политическата система е такава, че се управлява чрез партии каквато направи и Трифонов, припомни Карадайъ.

Подобни статии

Донев: Предоставяме 800 млн. лева заем на „Булгаргаз”

На заседанието на Министерския съвет ще разгледаме и приемем постановлението за...

Още в катергорията

Донев: Предоставяме 800 млн. лева заем на „Булгаргаз”

На заседанието на Министерския съвет ще разгледаме и приемем...

Бившата министърка на ГЕРБ Николина Ангелкова строи палат в Созопол

Бившата министърка на туризма в правителството на ГЕРБ Николина...