Продават колекция с „изгубени“ бижута на Елвис Пресли (СНИМКИ)

Двеста предмета, включително златни пръстени, инкрустирани със скъпоценни камъни, копчета за ръкавели, часовници и верижки, ще бъдат предложени на търг на 27 август

Експерти и историци, занимаващи се с Елвис Пресли, отдавна се опитват да съберат колекцията от бижута, които певецът е подарил на своя мениджър полковник Том Паркър през всичките им години на съвместна работа.

И колекционерите, и феновете са прекарали десетилетия в търсене на предметите, които се смятаха за изгубени.

Благодарение на Брижит Крус, основател и главен изпълнителен директор на GWS Auctions, която намери и сглоби парчетата, те вече могат да бъдат видени заедно за първи път, казва Ройтерс, цитира бТВ.

Двеста предмета, включително златни пръстени, инкрустирани със скъпоценни камъни, копчета за ръкавели, часовници и верижки, ще бъдат предложени на търг на 27 август.

В търга е включена и китарата, на която е свирил Пресли по време на прочутото му телевизионно завръщане от 1968 г.

Бившата съпруга на Пресли, Присила, е работила с Крус върху събирането на колекцията, въпреки че самата тя не притежава никакви произведения.

„Е, това със сигурност връща спомени“, каза Присила Пресли пред Ройтерс. 

По думи на Присила съпругът й постоянно е купувал бижута за Паркър и мениджърът вече разполага с всичко необходимо.

Самата съпруга на Елвис е проектирала някои от бижутата, включително артефакти с логото на TCB Band, музикантите, които формират основната ритъм секция на подгряващата група на Пресли в по-късните му години. „TCB“ означава „грижа за бизнеса“, любим израз на Пресли.

Присила Пресли подкрепя търга, защото, по нейни думи е уморена да вижда толкова много фалшиви неща на Елвис за продажба.

„Има толкова много предмети, които изобщо не са автентични и това ме тревожи“, каза тя. „Искам да знам със сигурност, че това ще отиде при някой, който ще се грижи за него, ще го обича.“

Скимки: REUTERS/Aude Guerrucci

Подобни статии

Времето днес 10.08.2022

Днес ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще...

Още в катергорията

Времето днес 10.08.2022

Днес ще преобладава слънчево време, но около и след...

Хороскоп за 10.08.2022

Овен Утрешният ден ще донесе нови проблеми, които предстои да...

Времето днес 09.08.2022

Днес ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд...