Явор Дачков: Как може нормален човек да упреква Русия, че защитава себе си?

Как може нормален човек да упреква Русия, че защитава себе си? След всички факти, които са известни, стига да се осведоми за тях? Умът ми не го побира

Помня много добре едно интервю на Кондолиза Райс, ключов секретар на Буш по сигурността (и отлична професионална пианистка) няколко месеца след 11/09, 2001 г. Тогава тя каза, че един от първите лидери на когото са се обадили е бил Путин и му благодари за неговата безусловна подкрепа срещу терористите. Не само вербална.

12 години по-късно САЩ организираха преврат в Киев, за да дестабилизират Путин и Русия и да сложат ръка върху нейните ресурси. Как може нормален човек да упреква Русия, че защитава себе си? След всички факти, които са известни, стига да се осведоми за тях? Умът ми не го побира.

Позицията срещу Путин е не само несправедлива, но и аморална. Няма да спра да го повтарям. Тя е и оценка за качеството на личните ми приятели. Вижда се какво струват като хора. Няма да ги обичам по-малко заради Путин, но знам колко тежат откъм ум и морал.

Подобни статии

Борислав Цеков за атаката срещу Тръмп: Репресиите започнаха!

Либерал-прогресистката администрация на Байдън е в паника от огромната подкрепа за...

Още в катергорията

Борислав Цеков за атаката срещу Тръмп: Репресиите започнаха!

Либерал-прогресистката администрация на Байдън е в паника от огромната...

Полезните идиоти са силно оръжие

Когато видях това ми стана забавно, но впоследствие ме...

Румен Петков: Европа ни хока заради безчинствата на БАБХ по границата

Има ноти от редица европейски правителства. Влизането ни в...