5 ретроградни планети преобръщат живота ни през август

Терминът „ретрограден“ определено поражда уплаха у хората напоследък (и Меркурий е основният виновник за това). Но, изненадващо, ретроградите невинаги са разтърсващи и негативни събития, пише Edna.bg.

Колко променяща живота ще бъде дадена ретрограда зависи от самата планета и нейната близост до Слънцето, което варира значително. Например, ретроградите на Меркурий и Венера често са по-осезаеми, тъй като тези планети (известни още като вътрешни) са по-близо до Слънцето (и Земята), докато ретроградите на външните планети като Уран и Нептун невинаги се усещат толкова силно.

Така че, когато разберете, че ще има пет ретроградни планети през август, не се паникьосвайте – всички те са външни планети, което прави промените, които предизвикват, много по-постепенни.

Какво да очакваме от ретроградните планети през август?

Въпреки че общо пет планети ще бъдат ретроградни през август, ще има само една, която тепърва ще започне обратното си движение този месец.

Уран ще бъде ретрограден от 24 август в знака Телец. Тъй като никоя от тези планети няма да се върне към директното си движение през следващите 31 дни, може да очаквате да усетите енергията на тези ретрогради доста силно.

Ретроградите са време, когато сте призовани да прегледате и преразгледате темите на дома, през който планетата преминава в момента, но тъй като всяка от тези планети се движи доста бавно, може все още да не забелязвате внезапни или резки промени. Промяната определено е на хоризонта, но вие ще преминете през нея с невероятна яснота.

 

 

Ретроградният Юпитер преобръща късмета ни и разкрива нови хоризонти. Късметлийският, щедър и процъфтяващ, същността на Юпитер може да ви се стори повече от невероятна – все пак планетата символизира духовната мъдрост и възможностите за израстване.

Най-голямата планета в Слънчевата система става ретроградна за около 4 месеца всяка година и ето че дойде време Юпитер да се прояви и през 2022. Юпитер започва обратното си движение в знака Овен на 28 юли, след това ще премине през Риби на 27 октомври и ще приключи ретроградата си в същия знак на 23 ноември.

Къде се виждате по отношение на развитието си и разрастването на хоризонтите си? Време е да се вгледате навътре и да размишлявате върху пътя си занапред.

Ретроградният Сатурн ни дава силата да променим света. Сатурн е планетата на дисциплината и кармата. През 2022 Сатурн ще бъде ретрограден във Водолей от 4 юни до 23 октомври, но няма повод за притеснения!

Сатурн не е лесна планета, но когато е ретрограден, сваля част от напрежението и ни помага да преосмислим приоритетите си.

Ретроградният Нептун повдига завесата на илюзиите. От 28 юни Нептун, планетата на сънищата, духовната любов, илюзиите и всичко, което размива сън и реалност, се обърна назад и ще остане ретрограден в Риби до 3 декември.

Нептун е една от висшите планети, които често действат непредсказуемо в съзнанието и материалния свят на човека. Обикновено ретроградният период на тази планета носи яснота във всички сфери от рождената ви карта, в които преди ви е било трудно да виждате ясно.

Великото завръщане на малката разруха: Плутон е ретрограден в Козирог. Началото на 2022 г. беше сравнително спокойно от астрологична гледна точка – почти съмнително спокойно. Но нещата са на път да се раздвижат с едно планетарно връщане назад. На 29 април Плутон, планетата на трансформацията и разрушението, стана ретрограден в знака Козирог.

Много хора се плашат от ретроградния Меркурий, но той не е нищо в сравнение с планети като Плутон. Меркурий се завърта назад за най-много за няколко седмици, а Плутон ще бъде в обратно движение още шест месеца. И да, може да е само веднъж в годината, но продължителността в тандем с характера на малкия разрушител, превръщат небосвода в минно поле. Много от нас ще се наложи да преборят някои стари демони и да се срещнат с тъмната си страна.

Плутон е в Козирог от 2008 г. насам, което означава, че и преди сме се занимавали с всички свързани с него теми: бизнес, структура, карма и стабилност, което продължава да важи и когато настъпи неговата ретроградност (дори се засилва). И въпреки, че отнема повече време да почувстваме влиянието на това събитие, ефектите му са дълготрайни и от нас се изисква да приложим немалко промени.

Възможно е да изплуват стари рани, които от своя страна ще ни задвижат да преразгледаме живота си: ако в живота ви настъпи разпад или рязка промяна в събитията, това е знак, че трябва да стискате зъби, защото е за добро. Използвайте този повод да преосмислите посоката, в която се движите, така че да бъде най-оптимална за вашето израстване.

Плутон неизбежно ще донесе промяна, но вие решавате накъде ще дръпнете юздите ѝ.

С риск да прозвучим малко зловещи, тази ретроградност настъпва ден преди мощното слънчево затъмнение, което само ще увеличи силата на Плутон. Възможно е в този ден да усетите тежест или напрежение по-силно от обикновено точно в аспектите от живота ви, където се е натрупала негативна енергия или „килери“, които не сте разчистили.

Не забравяйте, че Плутон е планета, която е свързана с трансформацията и изправянето пред сенчестите ни страни. Не се страхувайте от нея, а си направете равносметка на това, което се случва в живота ви, и разберете къде трябва да направите промяна. Плутон е бавен, така че не се напрягайте да бързате.

Подобни статии

Времето днес 10.08.2022

Днес ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще...

Още в катергорията

Времето днес 10.08.2022

Днес ще преобладава слънчево време, но около и след...

Хороскоп за 10.08.2022

Овен Утрешният ден ще донесе нови проблеми, които предстои да...

Времето днес 09.08.2022

Днес ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд...