Дину обжалва резултата пред Калифорнийска атлетическа комисия

Дину обжалва резултата пред Калифорнийска атлетическа комисия

Пулев още не може да бъде 100% сигурен в победата си на ринга над Богдан Дину

Кубрат Пулев победи румънеца Богдан Дину, но след мача покрай него се разрази скандал. Голямата тема в последните дни е целувката, заради която репортерката Джени Суши реши да го съди за сексуален тормоз. Това доведе до временното му отстраняване от Калифорнийската атлетическа комисия.

Преди минути стана ясно, че Пулев още не може да бъде 100% сигурен в победата си на ринга над Богдан Дину! Причината е, че румънецът обжалва резултата пред същата тази Калифорнийска атлетическа комисия.

Жалбата на Дину е заради нечистия удар, който получи в тила, докато беше безпомощен на земята до въжетата.

Още тогава съществуваше вариант, при който Дину да обяви, че не е в състояние да продължи и Пулев да бъде дисквалифициран. Съдията на ринга Раул Кайс-младши даде пет минути за възстановяване на Дину, както и наказателна точка на Кобрата, но решението му бе, че ударът е бил неволен. Така той обяви на съдиите на масата, че ако Дину не може да продължи, то ще бъде взет резултатът по точки до този момент.

Именно в този момент румънецът изведнъж се съвзе и продължи двубоя, който Кобрата приключи малко след това.

Дину и екипът му са взели решение да опитат да използват ситуацията, за да обжалват крайния резултат в мача. „След двубоя седнах с Дину и неговия екип и се свързахме с калифорнийската комисия, официално внесохме жалба и изискахме изслушване пред комисията на Калифорния“, обяви промоутърът на Дину Грег Коен.

Изпълнителният директор на комисията Анди Фостър потвърди, че жалбата ще бъде разглеждана на следващото заседание, което е насрочено за средата на май. На него ще бъде разискан и друг въпрос, свързан с Пулев – скандалът с Джени Суши. Заради него българинът ще трябва да говори пред комисията.

„Не трябва да идва. Просто ще остане наказан, ако не го направи“, допълва Фостър.

Източник: boec.bg

Оставете коментар