Четвъртък, 27 Февруари 2020

ndt banner2

Четвъртък, 27 Февруари 2020

МВР дебне ултраси с дрон

МВР дебне ултраси с дрон

Пускат го за първи път за Левски-Лудогорец

МВР ще дебне ултраси с дрон. Главна дирекция "Национална полиция" се похвали, че разполага с модерното приспособление, с което ще наблюдава за сигурността по време на спортни събития, като става въпрос най-вече за футболни мачове.

Информацията, придобита при работата на дрона, ще се използва като допълнителна възможност за подобряване на полицейската работа при охраната на спортни мероприятия с висок риск за сигурността.

Чрез получените видеозаписи и снимки ще се установява дали са извършени противообществени прояви или престъпления от общ характер при спортни мероприятия.

Летателният апарат е снабден със стикер, на който е изписана абревиатурата на Министерството на вътрешните работи. Той се управлява от служител на ГД "Национална полиция", който е специално обучен.

За да фотографира ултрасите, дронът ще разполага с 12 мегапикселова камера, която заснема кадри и видеокартина във формат Full HD. Апаратът е с таван на полета от 6000 метра височина и максимална скорост на движение до 60 километра в час.

При благоприятни метеорологични условия, работата на летателния апарат ще бъде тествана на предстоящата футболната среща между отборите на Левски и Лудогорец на 18 октомври.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner