Зам. министър прибрал милиони от проект в Троянско - Да не се пуска!

Зам. министър прибрал милиони от проект в Троянско - Да не се пуска!

Бившата фирма на Николай Нанков сега се управлява от майка му, "Африт" ООД има клиенти от цяла България

Зам. министърът на регионалното развитие Николай Нанков има зад гърба си не една сделка за милиони, които е въртял с фирмите си преди да стане областен управител на Ловеч, а след това и да влезе в регионалното министерство. Една от големите му далавери обаче, е осъществена малко след като той става най-младия губернатор у нас. През 2009 г., едва на 26 години, Нанков поема управлението на ловешката област. За да няма пряк конфилкт на интереси, той продава фирмата си „Африт“ ООД. Фирмата се занимава с консултантски услуги и проекти по оперативни програми. Собствениците на фирма „Африт“ и към момента са няколко, сред които е и Валя Нанкова, вероятно негова майка.

През 2011 г. „Африт“ изненадващо печели поръчка за консултантските услуги по проекта за водния цикъл на троянското село Шипково, чиято стойност е над 4 млн. лв.

Клиенти на дружеството през годините обаче са общини от няколко области в България, сред които и Ловешка. По този начин фирмата продължава да печели поръчки за милиони левове, някои от тях са по оперативни програми, други са частни проекти. Така или иначе голяма част от милионите остават в семейството на Николай Нанков, чрез неговата майка.

Оставете коментар