Петък, 18 Януари 2019
Петък, 18 Януари 2019

Четвърти ден Софийската окръжна прокуратура мълчи за инцидента със сина на Московски

Четвърти ден Софийската окръжна прокуратура мълчи за инцидента със сина на Московски

Обикновено при такива инциденти веднага се оповестява информация за това взета ли е проба за алкохол и наркотици на водача, какви и колко свидетели са разпитани

Четвърти ден прокуратурата отказва да разкрие подробности около инцидента с моторна шейна в Пампорово, при който загина 4-годишният син на транспортния министър Ивайло Московски.

Днес (6 февруари) от Софийската окръжна прокуратура отказаха да съобщят пред репортер на Actualno.com подробности за случилото се. Аргументът - "води се разследване и още не са изяснени обстоятелствата".

Момченцето издъхна в петък, 2 февруари, на Боровец, след като моторната шейна, на която го возел баща му, се ударила в дърво. От МВР прокараха версията за неравност по трасето.

Обикновено при такива инциденти веднага се оповестява информация за това взета ли е проба за алкохол и наркотици на водача, какви и колко свидетели са разпитани, какви са правилата за това, минат ли е инструктаж за безопасност и много други. Става ясно дори по кой текст от Наказателния кодекс е образувано разследването. Не така стоя нещата обаче със сегашния инцидент.

Няма и официална информация дори кой е собственик на шейната, с която министърът е возел сина си. Знае са само, че компанията му се спускала с шейни, които не били наети от местните фирми. Не е бил нает и водач от Боровец, съобщи по bTV човек, който се занимава с тази дейност там.

 

Оставете коментар