Вторник, 18 Февруари 2020

ndt banner2

Вторник, 18 Февруари 2020

БНТ защити Горан Благоев от Сидеров: Недопустимо е политик да кадрува в обществената телевизия!

БНТ защити Горан Благоев от Сидеров: Недопустимо е политик да кадрува в обществената телевизия!

"Поведението на Сидеров е неприемлива, агресивна провокация към свободата на словото и правото на журналистическо мнение", пише в декларацията

"На 12 март в предаването "Още от деня" председателят на ПГ на "Обединените патриоти" Волен Сидеров с обидни квалификации нападна нашия колега Горан Благоев." Това се заявява в декларация на журналистическите дружества на БНТ, прочетена днес в ефира на предаването от водещия и програмен директор на БНТ 1 Емил Кошлуков.

Вчера Сидеров заяви за Горан Благоев, че "това е един манипулатор, това е един човек, който отдавна манипулира българското общество през БНТ. Според мен, този човек е агент на соросоидните общества", каза Сидеров за водещия на предаването "Вяра и общество".


"Повод за атаката към Благоев бе неговото аргументирано мнение по повод изявленията на руския патриарх Кирил. Поведението на Сидеров е неприемлива, агресивна провокация към свободата на словото и правото на журналистическо мнение. Недопустимо е политик да се опитва да кадрува в Националната обществена телевизия", пише още в декларацията. 

"Програмното и продуцентско ръководство на БНТ1 стои зад предаването "Вяра и общество" и екипа, който го създава", пишат председателите на дружествата на СБЖ в БНТ 

С декларация в защита на Горан Благоев се обяви и продуцентският съвет на новините на БНТ. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner