Петък, 18 Януари 2019
Петък, 18 Януари 2019

Нови задължения за концесионерите на плажове

Нови задължения за концесионерите на плажове

Новите концесии на плажовете ще имат задължителна клауза да осигуряват условия за хората с увреждания. На вече раздадените ивици обаче поставянето на платформи и пътеки до водата е по желание, съобщава bTV.

Остава ли морето мираж за трудно подвижните хора?

На Северния плаж в Поморие хората с увреждания могат да стигнат до началото на плажа, където свършва дървената пътека и то ако има кой да им помогне, тъй като цялата е в дупки.

78 плажа по цялото Черноморие са отдадени под наем, а на концесия – 60. От Министерството на туризма обясниха, че стопаните на 44 от тях или около една трета, са обещали да направят улеснения за хора с увреждания.

Става въпрос за градски плажове или в големите курорти, тъй като не навсякъде релефът е подходящ за поставяне на пътеки.

В Бургас бетонната пътека от паркинга на най-големия плаж е удължена, но не води до никъде. Втората пътека пък е още по-къса.

На част от варненските плажове има изградени пътеки, някои стигат по-близо, други – по-далеч от водата. Изграждането на специална рампа преди две години на плажа в Аспарухово не сполучи, защото вандали я унищожиха за дни.

Високите вълни също разрушавали пътеките.

Плажовете трябва да са изцяло готови за посрещане на летовниците от 1 юни.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар